Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.670
% 4.41
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.670
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Altcoin Projesi Hacklendi: ETH’ler Cebe İndirildi!

Merkezi olmayan arazi mülkiyeti deneyi sunan altcoin projesi CityDAO, oyun anında mesajlaşma sitesi Discord’da dolandırıcılar tarafından 95.000 dolarlık bir hack’in kurbanı oldu. Ayrıntılar için coinmuhendisi.com okumaya devam ediniz.

Altcoin projesi nasıl hacklendi?

Grubun Twitter hesabına göre, bir saldırgan projenin Discord’daki yönetici hesaplarından birini hackledi. CityDAO Pazartesi günü attığı tweet’te şu uyarıyı yaptı:

Acil Durum Bildirimi. Bir CityDAO Discord yönetici hesabı saldırıya uğradı. Arazi durumu yoktur. Cüzdanınızı bağlamayın.

CityDAO’nun kurucuları, bir ‘Blockchain şehri’ inşa etmek amacıyla Kasım ayında Wyoming’de 40 dönümlük arazi satın aldı. Projenin amacı, ‘vatandaşların’ Non Fungible Token’ler (NFT) şeklinde arazi satın aldığı, merkezi olmayan yönetişime sahip bir şehir inşa etmek. CityDAO, söz konusu NFT’leri satın alma fırsatları olduğunda ‘land drop’lar olarak bilinen uyarılar göndermek için Discord’u kullanıyor.

Saldırgan, yöneticinin ele geçirilmiş hesabından sahte bir ‘land drop’ yayınladı ve bu süreçte 29,67 ETH’yi (95.000 dolar) cebe indirdi. Etkilenen yönetici Lyons800, daha sonra saldırının ‘Discord’dan gelen saçma bir güvenlik ihlali’ olduğunu tweet’ledi.

Bu, bir aydan kısa bir süre içinde Discord üzerinden ikinci bir büyük saldırıya işaret ediyor. 21 Aralık’ta, Justin Kan’ın NFT platformu Fractal, birisinin yeni bir NFT’yi tanıtan kullanıcılara sahte bir bağlantı vermek için projenin hesabını hacklediği ve yaklaşık 150.000 dolar ile kaçtığı bir ihlale maruz kaldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir