Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.465
% 4.33
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.465
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bu Altcoin Önemli Haberi Verdi: Fiyat Uçtu!

TRON kurucusu Justin Sun, Tron Blockchain üzerinde çalışacak yeni algoritmik stablecoin’i duyurduktan sonra ilgili altcoin TRX fiyatı çift haneli yükseldi.

Justin Sun yeni stablecoin’i duyurdu, TRX fiyatı çift haneli sıçradı

Tether (USDT) ve Circle’s USD Coin (USDC) gibi önceki stablecoin’lerin aksine, Justin Sun destekli yeni stablecoin, geleneksel stablecoin’elrde olduğu gibi banka hesaplarında dolar (veya diğer fiat paralar) tarafından desteklenmeyecek. Alternatif olarak USDD, TerraUSD (UST) ve Frax Finance’e (FRAX) benzer şekilde algoritmik bir stablecoin olarak işlev görecek. Özetle, ABD dolarına sabitlenmesini sağlamak için diğerlerine benzer bir mekanizma kullanacak. Sun’ın ifadesiyle:

USDD’nin fiyatı bir USD’den az olduğunda, kullanıcılar ve arbitrajcılar sisteme bir USDD aktarabilir ve karşılığında bir USD değerinde TRX kazanabilirler USDD’nin değeri bir dolardan fazla olduğunda, kullanıcılar ve arbitrajcılar, merkezi olmayan sisteme bir dolar değerinde TRX gönderebilir ve bir dolar değerinde USDD alabilir.

TRX fiyatı bu habere %15’lik yükselişle tepki verdi. Piyasa genelinden bağımsız, ilk 50 kripto para birimi arasında en çok yükselen oldu.

Yeni altcoin projesine 10 milyar dolarlık finansman

Tron Blockchain’in DAO bölümü Tron DAO, Blockchain üzerindeki stablecoin’i yönetmekten sorumlu olacak. Sun’a göre, Tron DAO, varlıklarında %30 faiz oranıyla bir rezervi yönetecek. Tron DAO ayrıca, kripto para birimi için teminat görevi görecek, oldukça likit varlıklarda 10 milyar dolara kadar saklama rezervleri ile USDD’yi teklif edecek. Bu, ABD Hazinesi için rezerv olarak kullanılmak üzere 10 milyar dolarlık Bitcoin satın almayı planlayan Terraform Labs’ın kurucusu ve CEO’su Do Kwon ile karşılaştırılabilir.

Sun, hangi varlıkların teminat olarak kullanılacağını belirtmemesine rağmen, bunların “Blockchain endüstrisinin öncüleri tarafından artırılan oldukça likit varlıklar” olacağını söylüyor. Varlıklar, stabilcoin’in ABD dolarına sabitlenmesine yardımcı olmak için bir rezerv olarak kullanılacak. Bugünün haberleri, başka bir Blockchain ağı olan Near Protocol’ün yakın gelecekte UST’ye benzer bir proje ile kendi stablecoin’ini piyasaya sürmeyi planladığına dair spekülasyonların hemen ardından geliyor. Bu raporun değiştirilmiş bir versiyonuna göre, Terraform Labs CEO’su Do Kwon, Tron stablecoin’inin açıklanmasına olumlu yanıt verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir