Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.513
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.513
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bu Altcoin Mucidine Şoke Eden İddialar: İşte Son Durum!

Altcoin ve Blockchain platformu Tron’un kurucusu Justin Sun, The Verge’ün Çarşamba günü yayınladığı makalesinde kendisi aleyhindeki birden fazla iddiayı şiddetle reddetti. Peki, iddialar nelerdi? Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Justin Sun’a yönelik şok iddialar

Sun, makaleyi “açık bir karalama” olarak nitelendirerek “yasal yollara başvurma” tehdidinde bulundu. Ayrıca Poloniex borsasını  savundu. 2018’de eşler arası yazılım firması BitTorrent’i satın almadan önce 2018’de TRON’u kuran ve ardından 2019’da Poloniex’e yatırım yapan Çin doğumlu teknoloji girişimcisi,  “Verge ve muhabiri tamamen haksız ve Poloniex operasyonu hakkında açık bir karalama,” ifadelerini kullandı.

Sun’ın Poloniex’i satın aldıktan sonra, yeni müşterileri hızlı bir şekilde onaylayan bir müşterini tanı (KYC) sistemini uygulamaya koyulduğu iddia ediliyor. Eski bir Poloniex çalışanı, “Duffy Duck’ın fotoğrafına” yeşil ışık yakabilecekleri konusunda şaka yaptı. Sun’ın, piyasayı manipüle etmek için insider trading’e karıştığı iddia ediliyor. Makale ayrıca Sun’ı, Poloniex müşterileri tarafından Tether’in Omni adreslerine yanlışlıkla yatırılan 300 BTC’yi (kabaca 12,5 milyon dolar) sömürmekle suçluyor.

İddialara göre altcoin mucidi “çok fazla yasayı çiğnedi”

Açıklamaya göre Sun, BitTorrent yöneticileriyle yaptığı bir toplantıda kendisinden “Başkan Mao” olarak bahsetti. Eski bir çalışan The Verge’e Sun’ın çok fazla yasayı çiğnediğini ve bunların hepsini yakalamanın “imkânsız” olabileceğini söyledi. Mahkeme celbi gördüğünü iddia eden The Verge, Sun’ın elektronik dolandırıcılık, kara para aklama, dolandırıcılık, suça yardım ve yataklık gibi bir dizi suçlamayla karşı karşıya olduğunu söylüyor.  Verge tarafından alıntılanan isimsiz bir kaynak, belirli sayıda Sun çalışanının yetkililerle işbirliği yapıyor olabileceğini iddia ediyor.

Sun, iddialara cevap verdiği Twitter gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

  • “Poloniex, tarihi boyunca müşterilerimize birinci sınıf hizmetler sunan sağlam risk yönetimine ve güçlü finansal kaynaklara sahiptir.”
  • “Ayrıca, her zaman düzenleyicilerle işbirliği yapmaya çalıştık ve endüstri standardına uygun son teknoloji KYC tesislerine yatırım yaptık.”
  • Sun, makalenin, borsanın Seyşeller merkezli olduğu iddiasını çürütüyor ve ABD sakinlerine hizmet etmediğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir