Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.866
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.866
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Altcoin Mucidi, 10 Milyar Dolarlık Bitcoin Alacak!

Stablecoin odaklı altcoin projesi Terra’nın kurucusu Do Kwon, rezervler için 10 milyar dolarlık BTC alma planlarını “zaten satın alıyoruz” diye cevapladı. Kwon ayrıca, BTC rezervlerinde 10 milyar doların üzerinde desteklenen istikrarlı kripto parası TerraUSD’nin “Bitcoin standardının yeni bir parasal çağını açacağını” da vurguladı. Terraform Labs’ın (TFL) kurucusu, projenin stablecoin rezervlerine eklemek için 10 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) biriktirme planlarını açıklıyor.

Terra, stablecoin basımı konusunda uzmanlaşmış, merkezi olmayan bir Blockchain platformu. Terra USD (UST), ABD dolarının değerine sabitlenmiş algoritmik bir stablecoin ve USD değeri kısmen yerel token Terra’nın (LUNA) eşdeğer miktarıyla korunur. Bununla birlikte, bu aşamada belirli ayrıntılar seyrektir. Coinmühendisi.com olarak aktardığımız üzere Kwon, Pazartesi günü Twitter aracılığıyla Terra’nın rezervlerini oluşturmak için yerel kripto para birimi LUNA’yı satmayacağını ve yakında daha fazla bilginin geleceğini belirtti.

Altcoin, BTC rezervine milyarlar ekleyecek

Kwon ayrıca, BTC rezervlerinde 10 milyar doların üzerinde desteklenen stablecoin TerraUSD’nin (UST) “Bitcoin standardının yeni bir parasal çağını açacağını” da vurguladı. Harcaması daha kolay ve elde tutması daha çekici olan P2P elektronik nakit, diye ekledi.

“Zaten Bitcoin alıyoruz”

Twitter’daki kullanıcılar Kwon’a BTC rezervlerinin ne için kullanılacağını sorduğunda, Kwon fonların kısa vadeli UST geri ödemelerini durdurmak ve merkezi olmayan bir forex rezervi için kullanılacağını söyledi. Kısa bir süre sonra bir tweet’te Kwon, eski Twitter CEO’su olan Jack Dorsey’e selam vererek “BTC almaya başlıyoruz ve Twitter beni doğruluyor” dedi. Bu, bu ay Kwon’un Terra’nın stablecoin’ini destekleyen rezervleri güçlendirme planlarını ana hatlarıyla açıkladığı ikinci kez.

TFL, Terra ekosisteminin büyümesini ve stablecoin’lerin sürdürülebilirliğini desteklemek için Cuma günü Luna Foundation Guard LFG’ye 12 milyon LUNA bağışladıktan sonra (mevcut fiyatlarla yaklaşık 1 milyar dolar değerinde) Kwon, projenin “o zamana kadar rezervleri artırmaya devam edeceğini” belirtti. Coingecko verilerine göre UST’nin piyasa değeri şu anda 15.14 milyar dolar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir