Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.709
% 2.56
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.709
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bu Altcoin, Mainnet Lansmanını Yaptı: Fiyatı Fırladı!

THORChain’in altcoin projesi RUNE’un fiyatı, projenin 22 Haziran’da ana ağının resmi lansmanını duyurmasından bu yana yüzde 16 arttı. İşte fiyat hareketleri ve ağdaki son gelişmeler…

THORChain’in altcoin projesi RUNE, sıçradı

THORChain ekibi, Binance’de borsa kullanıcıları için toplam 1 milyon dolar değerinde RUNE ödülü içeren bir “Bir Milyonda Bir RUNE Kampanyası”nın lansmanının yanı sıra Çarşamba günü ana ağ lansmanını duyurdu. Duyuru ile RUNE, yüzde 15’in üzerinde yükseliş yaşadı. Kripto para birimi, 1.92 dolardan 2.25 dolara kadar çıkmayı başardı. Yazım sırasında 2.19 dolara düştü. Fiyatı, son 7 günde yüzde 30.2 oranında arttı. Artış, RUNE için çok ihtiyaç duyulan bir rahatlama sağladı, ancak fiyat Haziran başındaki 3.21 dolardan hala yüzde 31 düşük.

THORChain, kullanıcıların Binance Smart Chain, Ethereum, Dogecoin ve Bitcoin gibi çeşitli ağlarda likidite havuzları aracılığıyla varlıkları takas etmelerini sağlar. Bir zincirler arası borsa ve tahvil kanıtı ağıdır. Borsa aynı zamanda sentetik varlıkların (diğer varlıkların değerini taklit eden tokenize türevler) ticaretini de destekler.

Projeye göre, 3.7 milyar dolardan fazla yerel zincir içi takas işlemi gerçekleştirdi. Kabaca 299,7 milyon dolar değerinde toplam kilitli değere (TVL) sahip. Ekibe göre mainnet, büyük bir ekosistem ve güçlü bir topluluk ile tamamen işlevsel, zengin özelliklere sahip bir protokolün başarısını işaret ediyor. Topluluk bu önemli dönüm noktası için çok heyecanlı. Özellikle Binance, Crypto.com, Coinspot, Swyftx ve KuCoin, varlığı destekleyeceklerini belirttiler.

THORChain, geçmişte hacklere konu olmuştu

2018’de başlatılan proje THORChain, Nisan 2021’de yayına giren “çok zincirli Chaosnet” adlı beta sürümünden geçiş yapıyor. Bu ağ, geçmişte multi-milyon dolarlık hack’lere konu olmuştu. Ekip ayrıca, son dört yılda tamamen merkezi bir projeden “yalnızca 100 merkezi olmayan node tarafından kontrol edilen” topluluk odaklı bir proje haline geldiklerine dikkat çekiyor

Ana ağın tanıtımı, daha az hata ve ağ istikrarı/güvenliği dışında protokolün nasıl çalıştığına dair herhangi bir temel değişiklik getirmese de, projenin nasıl yönetildiği ve benimsendiği konusunda önemli değişiklikler sağlayacak. THORChain, kendi Blockchain’ini piyasaya sürmeden önce, başlangıçta Binance Chain ve Ethereum’da tokenın iki çeşidiyle piyasaya sürüldü. Ekip, geçmişte bu iki varlığın para basma özellikleriyle ilgili endişelerini dile getirdi ve varlık için ticaret pazarlarını böldü.

Ana ağ lansmanının bir parçası olarak, THORChain, tokenin yeni tamamen yerel ve birleşik varyantında aşamalı geçişin bir parçası olarak bu iki RUNE varyantını önümüzdeki altı ay içinde sona erdirmeyi umuyor. Ekip, bunun daha fazla cüzdanın varlık için destek sağlamasına yardımcı olacağını belirtti. THORChain doğrulayıcıları, bu hafta IOU RUNE tokenı  için “öldürme anahtarı”nı başlatmak için oylamaya başladı.

Sıradaki hedefleri neler?

Ekip, ileriye dönük olarak, ağ değişikliklerini ve yönetişim sürecini takip etmek için bir Mimari Tasarım Kaydı (ADR) geliştirmeye çalışacağını belirtti. Ayrıca yeni zincir entegrasyonları, cüzdan entegrasyonları, toplayıcı uygulamaları ve tek taraflı getiri özelliği oluşturmaya çalışacak. Daha fazla merkeziyetsizlik de önemli bir hedef olarak belirlenmiştir. Ekip, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Ağın geleceği için bir risk oluşturduğundan, merkezi arıza noktaları ortadan kaldırılmalıdır. Kalan en büyük merkezi nokta Hazine yönetimidir. Hazine, yakında topluluğa tam kontrolü devretmeyi planlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir