Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.315
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.315
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bu Altcoin İçin Can Sıkan İddia: Fiyat Düşüşe Geçti!

Nexo’ya karşı suçlamada bulunan bir Twitter hesabı, altcoin projesinin durdurma bildirimi yayınlamasına neden oldu. Nexo, bağışları çalmak, hayır kurumlarından para toplamakla suçlanıyor. İddiaların ardından NEXO fiyatı düşüşe geçti…

Altcoin projesi, hayır kurumlarından para toplamakla suçlanıyor

Kripto para ödünç verme platformu Nexo, “sahte haberler” olarak adlandırdığı ve kurucularının bir hayır kurumu zimmete para geçirme skandalının parçası olduklarına dair söylentilere karşılık verdi. Bununla birlikte, iddiaların gerçek dışı ve karalayıcı olduğunu söyledi. İddiaların kaynağına kamuya açık bir durdurma ve vazgeçme bildirimi yayınladı.

Nexo, iddialarla ilgili bir blog yazısında şunları söyledi:

Birkaç anonim Twitter hesabı, Nexo’ya karşı bir başka karalama kampanyasında yalanlar ve çarpıtmalar kullanıyor. Sıkıntılı bir piyasada short pozisyonlardan kâr ediyor.

https://twitter.com/otteroooo/status/1540862675306967042

İddiaların ardından Nexo (NEXO) fiyatı 0.6564 dolara kadar geriledi. Şu anda 0.6915 dolardan işlem görüyor.

İddialar Twitter’da 9 milyondan fazla izlendi

Kendilerine “Su samuru” diyen “otteroooo” lakaplı Twitter hesabı, Nexo ile ilgili çarpıcı iddiaları ortaya atıyor. 25 Haziran’da Nexo’nun kurucu ortaklarının gayrimenkul satın almak ve “müsrif kişisel seyahat”i finanse etmek için Bulgar yardım kuruluşu HelpKarma’dan fon çaldıklarını iddia eden bir dizi tweet yayınladı.

Otter, 9 milyondan fazla izlenim aldığı bir ekran görüntüsü paylaştı. Bununla birlikte, kısa sürede Twitter’da geniş bir izleyici kitlesi topladı. Nexo’nun “gülünç iddialar” olduğunu söyledikleri şeylere yanıt vermesini ve durdurma ve iptal bildirimi yayınlamasını istedi.

Otter’ın temel iddiası, HelpKarma’nın kurucusu ve Nexo “Konsta Kanchev”in kurucu ortağının yolsuzluklarını içeriyor. İddialar, parayı çocukların tıbbi tedavileri için kullanmak yerine bir saray inşa etmek için kullandığı yönünde.

https://twitter.com/otteroooo/status/1540862737072283648

Otter’ın öne sürdüğü bir diğer önemli iddia, HelpKarma’nın bağışları arttıkça, maaş günü kredileri şirketi Credissimo’nun, Fakti’nin Kasım 2020 tarihli bir raporuna atıfta bulunarak, bağışların Credissimo’yu finanse etmek için kullanıldığını ima ederek sermayesinde önemli artışlar bildirmeye başladığıdır.

Bu skandalın Nexo ile nasıl bağlantılı olduğu konusunda Otter’un söylecekleri var. Twitter hesabı, Nexo’nun teknik incelemesinde bunun “Credissimo tarafından desteklendiğini” söylediğine dikkat çekiyor. Credissimo, Kantchev tarafından kurulmuştur. Nexo’nun kurucu ortakları Georgi Shulev ve Antoni Trenchev, sırasıyla şirketlerin iş geliştirme ve inovasyon sorumlularıydı. İddialara yanıt olarak Nexo, kendisinin ve HelpKarma’nın “ortak operasyonları, ortak intifa hakkı sahipleri veya ortak yönetimleri olmadığını ve hiçbir zaman olmadığını” söyledi:

Neden Fidelity, Mastercard ve düzinelerce düzenleyici tarafından denetlenen, yönetimi altında yüz milyonlarca geliri ve milyarlarca varlığa sahip bir şirket, tıbbi ihtiyaçları olan çocuklar bir yana, küçük hırsızlığa başvurmak zorunda olsun ki? Mantıklı ama ihmal edilen sorudur.

Nexo iddialara henüz yanıt vermedi.

Nexo’a göre Otter, Twitter hesabı için 50.000 USD Coin (USDC) istiyor

Nexo’nun, Otter’ın iddiaları neden paylaştığına ilişkin ana nedeni, Otter’ın büyük bir takipçi kitlesi kazanabilmesidir. Otter bu sayede hesabının değerini artırıyor. Nexo bunun için Otter’ın hesabını satın almaya çalışan bir kişinin görüntülerini paylaştı. Otter’ın bunun için minimum 50.000 USD Coin (USDC) istediklerini yanıtladı.

Ancak Otter tarafından 26 Haziran’da yayınlanan bir Twitter ileti dizisinde Nexo’nun iddialarına yanıt verdi. Mesajların Nexo’nun onları susturabilmesi için hesabı satın almak için bir “kurulum” olduğundan şüphelendiklerini iddia ediyor. Bunun yerine, Nexo’nun “sessiz parasını” toplamak için Otter hesabını satmak ve “onları ifşa etmeye devam etmek” için başka bir hesap açmak için “bir trol planı hazırladılar”.

Nexo, Chainlink’i (LINK) short’layan bir varlık yönetim şirketi olan Zeus Capital’in 2020’deki suçlamalarına atıfta bulunarak, bunun “koordineli saldırı” olarak adlandırdıkları şeyin bir parçası olmalarının ilk kez olmadığını söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir