Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.632
% 2.93
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.632
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bu Altcoin, Balina İstilasına Uğradı: Fiyatı Fırladı!

Popüler bir altcoin olan Polygon (MATIC), geçtiğimiz gün boyunca yükselişiyle dikkat çekti. Polygon’un yükselişinin arka planında ise balina hareketleri yer alıyor gibi duruyor. Geçtiğimiz 6 hafta boyunca balina birikimi, MATIC için artmış durumda. Bu sırada ağ, pek çok yeniliğe de imza atıyor. İşte Polygon’daki balina hareketleri ve ağdaki son gelişmeler…

Balinalar, popüler altcoin MATIC’e odaklanıyor

Piyasa değeri ile 18. en büyük kripto para birimi olan Polygon (MATIC), son 24 saatte yüzde 25.83 oranında değer kazandı. Coin, 0.39 dolar seviyelerinden 0.508 dolara kadar yükseldi. Yazım sırasında 0.5034 dolardan el değiştiriyor. Bu sırada, on chain veri sağlayan Santiment’in verilerine göre, balinalar yoğun bir şekilde MATIC alışverişi yapıyor.  Santiment, Polygon’a yönelik aşağıdaki ifadeleri kullanarak yatırımcıların MATIC birikimine yönelik bir grafik paylaştı:

MATIC köpekbalıkları ve balinaları yaklaşık altı haftadır oldukça büyük bir birikim eğilimi içindeler. 10 bin ila 10 milyon arası token tutan cüzdanlar, bu zaman diliminde toplu olarak çantalarına yüzde 8,7 daha fazla ekledi.

Polygon DAO, merkeziyetsiz kimlik servisini entegre etti

Bu sırada Polygon, merkeziyetsiz kimlik entegrasyonu gerçekleştirdi. Yeni bir sıfır bilgi kanıtı (ZKP) kimlik hizmeti olan Polygon ID, DAO topluluklarında eşitlikçi oylamayı teşvik etmek için dün Polygon DAO ile entegre oldu. DAO’lar, Polygon ID’den yararlanarak ve oylamayı kimlik ve itibara dayandırarak doğrulanabilir oylamanın kilidini açabilir. Aynı kişinin iki kez oy kullanmamasını sağlayabilir. Ayrıca, kullanıcı gizliliğinden ödün vermeden bot oylaması sorununu ortadan kaldıran “Kişilik Kanıtı”na da izin verir.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere şimdiye kadar, doğrudan bir kullanıcının genel cüzdanına bağlamadan belirli kullanıcı niteliklerine ve itibarına dayalı DAO yönetişim süreçlerine katılıma izin verme yeteneği yoktu. Token tabanlı bir oylama sistemine güvenmek, DAO tokenlarının çoğunluğuna sahip olan balinaların önemli yönetişim oyları üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olmalarına ve merkezileşmenin artmasına neden oldu. Bu nedenle bu gelişme büyük önem taşıyor.

Ağ, karbon nötr olma çabasını sürdürüyor

Öte yandan MATIC, Polygon’un karbon negatif olma yolunda önemli adımlar attığını açıklamasının ardından başka bir yükseliş dürtüsü için hazırlanıyor gibi görünüyor. Yakın tarihli bir blog gönderisinde, Blockchain girişimi, çevre dostu Yeşil Manifesto’nun bir parçası olarak KlimaDAO ile ortaklık kurduğunu ortaya koydu. İlk adım olarak, Polygon, 104.794 ton sera gazını temsil eden 400.000 dolar değerinde karbon kredisi satın aldı. Bu, MATIC ağının 2019’daki başlangıcından bu yana tüm karbon borcuna eşdeğerdir. Tüm bu gelişmelerin ışığında MATIC’in yükselişi, 24 saatlik süreçte yüzde 25’in üzerinde bir oran ile taçlandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir