Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.940
% 3.27
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.940
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Bu 7 Altcoin’de Dolandırıcılık Var: Rug Pull Yapıldı!

Blockchain güvenlik firması PeckShield, yedi IDO protokolünde “rug pull” tespit ettiğini paylaştı. Gün içinde Twitter üzerinden yapılan açıklamalara göre GOTEM, ONEP, HBARP, MPLAY, ELIT, PEE ve QDrop altcoin projeleri hack’lenerek, yaklaşık 2.6 milyon dolar Tornado Cash’e çekildi. Ayrıntılar coinmuhendisi.com‘da.

Fonlar, Tornado Cash’te (TORN) takip edilemez hale getiriliyor

Geliştiriciler, yatırımcıların parasını çekip, sahte kriptoya veya DeFi projesine büyük bir miktar tahsis edildikten sonra projeyi terk ettiğinde bir “rug pull” gerçekleşir. Bu olay, özellikle DeFi ve DEX platformları üzerinde sıklıkla görülmektedir. PeckShieldAlert Twitter hesabı, 7 IDO protokolünde tespit ettiği “rug pull” operasyonlarını aşağıdaki tweet’te paylaştı. Buna göre çalınan 2.6 milyon dolar değerindeki 5.744 WBNB Tornado Cash (TORN) işlem gizleyicisine gönderildi.

  • Altcoin projelerinde “rug pull” operasyonları topluluğunda alışkın olduğu bir durumdur. Zira, analitik şirketi Chainalysis, sadece kripto paralarla alakalı suç oranlarının 2021 yılında zirve yaparak 14 milyar dolarlık mağduriyeti ortaya koyuyor. Bu oran 2020’ye oranla %500’ün üzerinde artarak kabaca 3.2 milyon dolar dolara ulaştı. “Rug pull” operasyonlarının %72’si DeFi hizmeti veren altcoin projelerinde gerçekleşiyor.

Dolandırıcılar, altcoin yatırımcılarının tecrübesizliğini kullanıyor

Chainalysis‘in 2021 Aralık ayında hazırladığı bir rapora göre yasa dışı internet sitelerinde 10 milyar dolar değerinde kripto para bulunuyor. Şirkete göre birçok yatırımcının merkezsiz borsalar (DEX) konusunda deneyimsizliği, dolandırıcılar tarafından bir fırsat olarak görülüyor. Bunların dışında, 29 Aralık tarihinde Mark Cuban destekli altcoin projesi Polygon (MATIC), sözleşmelerindeki kritik bir hatanın 1,6 milyon dolara mal olduğunu açıklamıştı. Ancak, açığı tespit eden ve projeyi bilgilendiren etik bilgisayar korsanlarına, 3,46 milyon dolar ödül verildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir