Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.399
% 2.61
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.399
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bu 5 Altcoin’i Not Edin: Yeni Ethereum Olabilirler!

Ethereum DeFi piyasasının kalbi olarak bilinir. Bu yazıda, lider altcoin’in yerini alabilecek 5 altcoin projesini listeleyelim…

İşte en güçlü Ethereum rakipleri

Herhangi bir veri veya varlık türünün cross chain aktarımını kolaylaştıran birlikte çalışabilirlik Blockchain’i Polkadot (DOT), çoğu analistin listesinde görebileceğiniz en güçlü Ethereum rakiplerinden biridir. Altcoin projesi Ethereum’un kurucu ortaklarından biri olan Gavin Wood tarafından Ethereum’un kusurlarını yeni bir Blockchain’de ele almak amacıyla kuruldu. Polkadot, rakipleri “hub and spoke” modeli üzerinde çalışırken, akıllı sözleşmelerinin ana Blockchain’den bağımsız olarak çalışmasına izin verir.

Sıradaki Ethereum rakibi Cardano (ADA), merkeziyetsiz bir platform olarak, karmaşık programlanabilir değer transferlerinin güvenli ve ölçeklendirilebilir bir şekilde gerçekleşmesine imkan tanıyor. 2021’in ikinci yarısında akıllı sözleşmelere ve dolayısıyla DeFi uygulamalarına izin veren “Ethereum katilleri” arasında yer almak için biraz geç olsa da, Ethereum rakiplerinin ekolojik olarak daha sürdürülebilir bir alternatifi konumunda.

Terra (LUNA), sabit fiyatlı küresel ödeme sistemlerine güç sağlamak için itibari (fiat) para birimlerine sabitlenmiş stablecoin kullanan bir Blockchain protokolüdür. Piyasa değerine göre 9.sıraya yükselen LUNA, Ethereum’un yerini alabilecek bir diğer altcoin projesidir. Terra kurucusu Do Kwon, LUNA’nın en büyük merkeziyetsiz stablecoin’i olan DAI’yi geçebileceğini söylüyor.

Solana (SOL), DeFi çözümleri sağlamak üzere Blockchain teknolojisinin izne ihtiyaç duymayan yapısına dayanan, işlevsel bir açık kaynak projesidir. En güçlü Ethereum rakiplerinden biri olmasının yanı sıra, FTX’in milyarder kurucusu Sam Bankman-Fried ve Sino Global Capital tarafından destekleniyor ve 2021’de dev yarıntımlar topladı. Solana ağı geçtiğimiz aylarda bot saldırılarının kurbanı oldu ve saatler süren kesintiler gördü. Her şeye rağmen, Ethereum’un ağ tıkanıklığı göz önüne alındığında rakiplerine göre güçlü bir alternatif.

Avalanche, merkeziyetsiz uygulamalar ve özel Blockchain ağlarına platform sunan birinci katman blockchain çözümü olarak tanımlanıyor. Avalanche ağı; X-Chain, C-Chain ve P-Chain olmak üzere üç temel Blockchain’den meydana geliyor. AVAX token 2021’de kısa sürede 100 doların üzerine ulaşırken, Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere Three Arrows Capital gibi dev firmalardan fon topladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir