Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.569
% 3.87
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.569
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Bu 3 Tarihi Not Edin: Bitcoin, SHIB ve Altcoinler Dump Yiyebilir!

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Shiba Inu (SHIB) gibi kripto para birimleri, global ölçekte bazı gelişmeler neticesinde fiyat değişimi yaşayabiliyorlar. Peki, yakın zamanda kripto paraları etkileyebilecek tarihler neler? Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

BTC, SHIB ve kriptolar Biden’ın kripto kararını bekliyor

Kripto firmaları ile ABD hükümeti arasında Rusya’ya karşı yaptırımların nasıl uygulanması gerektiğine dair tartışmalar uzamış gibi görünüyordu ve Beyaz Saray’ın dikkatini çekti. Bloomberg tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir rapora göre, konuya aşina olan kaynaklar, ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamaya başlamasından bu yana iki haftalık bir çıkmazı sona erdiren ve ABD hükümetinin kripto para birimleri stratejisini özetleyen bir yürütme emrini bu hafta imzalayacak.

Beyaz Saray böyle bir şey olmadığını iddia etse de, Yürütme Emrinin kripto varlıkların getirdiği düzenleyici, ekonomik ve ulusal güvenlik zorluklarını kapsamlı bir şekilde ele alması ve federal kurumların 2022’nin ikinci yarısı sona ermeden raporlarını sunmalarını gerektirmesi bekleniyor. Söz konusu kararnamenin bu hafta içerisinde duyurulması bekleniyor.

FED’in faiz kararı bekleniyor

Powell, Avrupa’daki çatışmanın gölgelediği bir para politikası oturumu sırasında House Financial Services Committee’ye verdiği demeçte, “Henüz gerçekleşmeyen olaylar var ve ABD ekonomisi üzerindeki gerçek etkisinin ne olacağını bilmiyoruz” dedi. Ancak şu anda Fed’in, 1980’lerden bu yana görülen en yüksek enflasyonu dizginlemek için hedeflenen faiz oranını yükseltmeye büyük ölçüde ilerlediğini söyledi. ABD Merkez Bankası’nın kararları, genellikle kripto para birimlerinde ani fiyat değişimlerine yol açıyor. Bu nedenle yatırımcılar, toplantının gerçekleştirileceği 15-16 Mart tarihini not almak isteyebilir.  Faiz kararı 16 Mart TSİ 22.00’de açıklanacak.

Avrupa Parlamentosu, bir kripto yasa tasarısını oylayacak

Avrupa Parlamentosu Ekonomi ve Parasal İşler Komitesi üyesi Stefan Berger, Pazartesi günü Twitter’da paylaştığı mesajda, komitenin, tasarının nihai taslağının sunulmasının ardından 14 Mart’ta Kripto Varlıkları Piyasaları (MiCA) çerçevesi üzerinde oy kullanacağını söyledi. Tasarıyla ilgili işlemleri rapor etmek üzere atanan kişi olan Berger, mevzuatın artık bazılarının “proof of work kripto madenciliğine yasak geleceği olarak yorumladığı” metinleri içermeyeceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir