Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.401
% 0.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.401
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bu 2 Altcoin Önemli Duyurular Yaptı: Fiyatlar Sıçradı!

Mina (MINA) ve UniSwap (UNI), bu haberlerin ardından yükselişe geçti. Altcoin piyasasından en son haberleri inceliyoruz.

Huobi bu altcoin projesini listeledi, bunun üzerine fiyat %20 yükseldi

Bir Tweet’te Huobi Global, platformunda alım satım için MINA tokeni listelediğini duyurdu. Ancak, MINA mevduatları 23 Haziran’da 17:30’da açıldı. Ayrıca borsasında Lido Stake ETH’yi (stETH) listeleyeceğini açıkladı.

Borsa, MINA/USDT çifti için spot işlemler, mevduat hacmi piyasa talebini karşıladığında başlayacağını da sözlerine ekledi.

Duyuru ardından MINA’nın 24 saatlik işlem hacmi %120 arttı

MINA fiyatı duyurunun ardından kısa sürede %20 değer kazanı. Son dalgalanma, önemli işlem hacmi kazanmasında yardımcı oldu. Şu anda, 0.694 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte, ATH seviyesinden hala %92.81 uzakta. Bu arada, 24 saatlik işlem hacmi %120 artarak 53 milyon dolara ulaştı.

Uniswap, lider altcoin projesini geride bıraktı

Uniswap (UNI) bu hafta büyük kazançlar kaydetti. Geçen haftadan bu yana %34 artışla 5.46 dolara ulaştı. CryptoFees.info’dan alınan verilere göre, günlük hacimlere göre en büyük DeFi borsasında, yatırımcılar tarafından borsaya ödenen ücretler hafta boyunca yaklaşık %25 artarak günde 5 milyon dolara ulaştı. Rakam, Ethereum’da ödenen ve 4 milyon ila 6 milyon dolar arasında değişen günlük ücretleri kısaca aştı.

Uniswap talebi, DeFi piyasanın toparlanmasını mı işaret ediyor?

En büyük DeFi borsasında artan gas ücretleri, bu yılın ilk altı ayından sonra DeFi alanının bir miktar toparlanma gördüğünü göstermektedir. DeFi Llama verilerine göre, DeFi’ye kilitlenen toplam değer (TVL), bu yıl %66’nın üzerinde düştü. Ancak Uniswap, bu yıl TVL’sinin %50’sinden daha azını kaybetti. Borsa da bu hafta TVL’nin %11 artarak 5,1 milyar dolara yükselmesiyle bazı girişler gördü.

Borsaya artan ilgi, Ethereum Layer 2’lerle artan etkileşimden kaynaklanıyor. Uniswap, Polygon gibi büyük oyuncular tarafından zaten destekleniyor. Ayrıca Ethereum tabanlı birkaç uygulamaya entegre edilerek geniş bir kullanıcı havuzu sağlıyor. Eğilim ayrıca, özellikle popüler NFT mint gibi yüksek hacimli etkinlikler sırasında, Ethereum’da yüksek gaz ücretleri ile artan kullanıcı hayal kırıklığını da yansıtıyor .

Ethereum gas hacimleri düştü

Uniswap’ın ücretlerdeki artışı, Ethereum ücretlerinde keskin bir düşüşe karşılık geldi. Veriler, ETH’nin günlük ücretlerinin 2020’nin sonundan bu yana en düşük seviyede olduğunu gösteriyor. Uniswap ise Haziran ayında bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, Ethereum son aylarda sorunlarla boğuştu. Birleşmedeki (merge) olası gecikmeler, ETH fiyatlarını çökerten yüksek miktarda tasfiyeye maruz kalma ile birleştiğinde kullanıcıları başka alternatiflere yönlendirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir