Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.807
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.807
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Bu 18 Altcoin Yatırımcıları Dikkat: İşte Büyük Haberler!

Yeni yılın ilk haftasında, Solana Blockchain’in çöküşünden Ribbon Finance’nin Avalanche ortaklığına kadar bir dizi kritik gelişme yaşandı. Bu yazıda, 18 altcoin projesinin önemli haberlerine göz atalım ve yakın tarihli duyurularını listeleyelim.

Solana ağı çöktü, nedeni DDoS saldırısı olabilir

Solana (SOL), son 12 ayda dördüncü kez çöktü. Solana topluluğunun Telegram grubuna göre, mainnet’teki kesinti süresinin ana nedeni DDoS saldırısı olabilir. Kullanıcılar, spam’ın ağı aşırı yüklediğinden şüpheleniyor. Altcoin projesi daha önce, Eylül ayında, 400.000 TPS’ye ulaştıktan sonra yüksek tıkanıklık nedeniyle çökmüştü.

DeFi altcoin projesi Dot.Finance Polkadot parachain’e geçiyor

DeFi yield farming havuzlarını otomatikleştiren DeFi protokolü Dot.Finance, Binance Smart Chain’den (BSC) Polkadot Blockchain’deki ikinci parachain olan Moonbeam’e geçtiğini duyurdu. Altcoin projesi ayrıca, Moonbeam için Kusama destekli bir “canarynet” olan Moonriver’da hemen başlayacak. Dot.Finance, “göç sürecini” aşağıdaki tweet’te aktarıyor.

Nvidia Omniverse artık ücretsiz

Oyunculara yönelik GPU ve SoC ekipmanları üreten ve geliştiren Nvidia, 3D metaverse tasarımı ve sanal dünya simülasyonu platformu Omniverse’ü ücretsiz hale getirdiğini açıkladı. Omniverse, bireysel kullanıcıların sanal dünyalar tasarlamasını sağlayan araçlar sağlıyor. Nvidia, ayrıntıları bilgileri aşağıdaki makalede paylaştı:

Osmosis TVL’de 1 milyar doları aştı

Cosmos ağından DEX platformu Osmosis, kilitli toplam değerde 1 milyar doları aştı. Bu süreçte OSMO fiyatı 24 saatlik kazancını %13’e yaklaştırdı ve 8.58 dolar ATH’sini kaydetti. Bu talebin, Ethereum ağının yüksek gas ücretlerine alternatif arayan kullanıcılar tarafından sağlandığı düşünülüyor.

Tokens.com, Decentraland ve UDNX moda haftasına ev sahipliği yapıyor

DeFi, NFT ve metaverse sektöründeki yatırımlarıyla gündeme gelen Tokens.com, 24-27 Mart 2022 tarihindeki Decentraland‘in ilk moda haftasına ev sahipliği yapıyor. Tokens.com’un gelecekte kripto para konferanslarına ve etkinliklere ev sahipliği yapacak “Tokens.com Tower” projesi de 2022 ilk çeyrekte tamamlanıyor.

CFTC, Polymarket’te 1.4 milyon dolar ceza kesti

Polymarket, kullanıcıların spor oyunlarında ve siyasi seçimlerde bahis oyamamalarını sağlayan merkeziyetiz bir platformdur. Bunun yasalara aykırı olduğunu bildiren ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), 3 Ocak 2020’den beri faaliyet gösteren altcoin projesini 1.4 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Ribbon Finance, lansman ve entegrasyon duyurularından sonra %60 değer kazandı

Ribbon Finance (RBN) fiyatını tetikleyen iki önemli gelişme bulunuyor. İlki, Ribbon V2’nin piyasaya sürülmesi:

Altcoin projesi Avalanche’yi (AVAX) listelediğini ve kullanıcıların  %24,18 getiri elde edebilecekleri yeni bir AVAX kapsamındaki çağrı kasasını duyurdu:

Altcoin Chainlink %31 değerlenirken, “karlı token’ler” listesine katıldı

Kasım ayında başlayan ve %50’ye ulaşan piyasa düzeltmesinden sonra, Chainlink yatırımcılarının çoğunluğu zarardaydı ve hodl’a devam ettiler. LINK token’in kısa vadeli yükselişinden sonra, ağdaki Gerçekleşen Kâr/Zarar oranı tersine döndü ve ağdaki yatırımcıların çoğu kara geçti. Santiment, on-chain metriklerini aşağıdaki tweet’te aktarıyor.

9,7 milyon Shiba Inu (SHIB) yakıldı

coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, son 24 saat içinde 9.7 milyon Shiba Inu (SHIB) yakıldı. Şimdiye kadar, 1 katrilyonluk ilk arzdan 410.300.575.781.510 SHIB (%41.30006) kalıcı olarak dolaşımdan çıkarıldı. Bigg Entertainment’ın sahibi Steven Cooper, ekibinin bir günde 4,9 milyon SHIB yakabildiğini paylaşıyor.

https://twitter.com/iamstevencooper/status/1478514643022893061

MassBit, Polygon Network ile entegre oluyor

Polygon Blockchain, yeni entegrasyon nedeniyle artık daha geniş bir alana yayılıyor. Altcoin projesi, MassBit’in cross chain indeksleme sistemine yayılma için ortaklığı başlattı. Bu ortaklık, iki yönden cross chain projeler için önem arz ediyor:

  • Geliştirme sürecindeki görevlerin büyük bir bölümünü kaldırılıyor. Böylece geliştiricilere diğer görevler için daha fazla zaman ve kaynak sağlanıyor.
  • Bu özellik aynı zamanda geliştiricilerin projelerini geliştirmede çok önemli olan verileri “analiz etmelerini” ve “sorgulamalarını” mümkün kılar.

Mason Nystrom, altcoin projeleri ATOM ve THETA ortaklığına dikkat çekti

Tecrübeli araştırmacı ve kripto analisti Mason Nystrom, altcoin projesi Cosmos’un (ATOM) Theta güncellemesinin yatırımcılara kazandırabileceklerini sıraladı. Nystrom, 6 madde sıralıyor ve kaba şunları içeriyor:

  • Meta-işlemler
  • NFT modülleri
  • Blockchain’ler arası hesaplar
  • Likidite staking
  • Hub’da CosmWASM örneği
  • Gravity Bridge’ye geçiş

1.049 milyar Dogecoin, Robinhood ve anonim altcoin balinaları arasında el değiştirdi

Balinaların Dogecoin işlemlerini takip eden DogeWhaleAlert, toplamda bir milyardan fazla DOGE taşıyan 15 transfer tespit etti. İşlemlerden bazlıları 51 milyon, 17 milyon ve 34 milyon dolar değerindeydi ve toplamda 1.049 milyar Dogecoin el değiştirdi. İşlemler ve Robinhood borsasına aktarılan miktarlar aşağıdaki tweet’ler de görülüyor.

MonkeyBall GameFi, MBS işlemlerini başlattı ve NFT sürümünü duyurdu

MonkeyBall oyna-kazan protokolü ekibi tarafından paylaşılan resmi duyuruya göre, MBS token test süreci tamamlandı. Ayrıca, birçok üçüncü taraf platformunda mevcut olan MonkeyBall’ın MBS token’i, Solana tabanlı oyun ortamını geniş bir GameFi segment katılımcısı kitlesine tanıtacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir