Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.187
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.187
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bu 10 DeFi Altcoin’ine Dikkat: Büyük Gelişmeleri Duyurdular!

Merkezi olmayan finans (DeFi), tartışmasız tüm Blockchain ve kripto küresinin en ilginç yönlerinden biri. DeFi altcoin projelerine artan bir ilgi, artan benimseme ve kullanımla sonuçlandı. Coinmühendisi.com okuyucularını DeFi etkinliklerinden haberdar etmek için geçen haftanın en iyi 10 DeFi altcoin’ine ilişkin gelişmeleri derledik.

DeFi altcoin projelerine ilişkin en son gelişmeler

1. Terra (LUNA) Ehereum’u geçti

Terra’nın yerel tokeni olan LUNA, şu anda hisse değeri açısından ikinci en büyük kripto para birimi. DeFi altcoin projesi, geçen hafta Ether’i (ETH) geride bıraktı. Sadece 37,7 milyar dolarlık bahis hacmiyle Solana’dan (SOL) sonra ikinci sırada geliyor. Ayrıca, Ether 2,5 milyar dolarlık bir stake hacmine sahipken, LUNA stake hacmi 30 milyar dolardı.

2. Larix, TerraUSD (UST) için destek ekledi

Merkezi olmayan stablecoin TerraUSD (UST) artık Larix’te yayında. Larix, şimdiye kadarki ilk metaverse tabanlı finans protokolü. İlginç bir şekilde, Larix Solana (SOL) ağı üzerine kurulmuştur. Ayrıca, listeleme 3 Mart 2022’de tam olarak saat 11’de (UTC) gerçekleşti. TerraUSD (UST) ayrıca %75 teminat faktörüne sahip olacak.

3. a16z Lido Finance’e yatırım yapıyor

DeFi altcoin projesi Lido Finance kısa süre önce ünlü risk sermayesi (VC) firması a16z’den destek aldı. Bu nedenle, VC firması yakın zamanda Lido Finance’i ve ademi merkeziyetçiliğe olan bağlılığını desteklemek için 70 milyon dolar yatırım yaptı.

4. Fantasy Arena, Chainlink VRF’yi entegre ediyor

Tahsil edilebilir kart oyunu Fantasy Arena, Chainlink VRF’nin desteğini aldı. Bu nedenle, Chainlink ile tahsil edilebilir kart oyunu, Fantasy Arena 2. baskı NFT’leri için (verifiable randomness) doğrulanabilir rastgeleliğe erişebilecek. Sonuç olarak, tüm oyunculara nadir kartlar (hem efsanevi hem de efsanevi NFT’ler) basmak için eşit fırsat sağlayacak.

5. Polygon Studios Zipmex’e (ZMT) yatırım yapıyor

Polygon’un NFT ve oyun kolu olan Polygon Studios, artık Zipmex yerel tokenini (ZMT) destekliyor. Özellikle, stratejik ortaklık ve yatırım, Zipmex ve yerel tokeni ZMT için büyük bir başarı. Ayrıca, Zipmex şu anda Asya’daki en iyi dijital varlık değişim platformu. Ayrıca, Avustralya, Singapur, Tayland ve Endonezya’da şubeleri bulunuyor.

6. KavaRise canlı yayında

Geçen hafta, Katman-1 Blockchain’i Kava Network, KavaRise platformunun lansmanını duyurdu. KavaRise, Kava’daki inşaatçıları desteklemek için tasarlanmış bir geliştirici teşvik programı. Ek olarak, raporlara göre, platform şu anda bir geliştirici teşvik fonu olarak 750 milyon dolara sahip.

7. Polkadot Rococo’da Efinity parachain lansmanı

Öte yandan, merakla beklenen Efinity parachain artık Polkadot Rococo test ağında yayında. Bu, bu Mart ayında Efinity’de gerçekleşmesi beklenen adımlardan biri. Bu nedenle, geçen hafta Parachain lansmanını takiben, Polkadot’a katılım 11 Mart 2022’de gerçekleşecek.

8. PancakeSwap, CAKE emisyonunu azaltıyor

Top DEX platformu PancakeSwap şu anda CAKE token emisyonunu azaltmaya odaklanmış durumda. Sonuç olarak, DEX geçen hafta bu duyuruyu yaptı ve CAKE emisyonunu azaltmak için daha yenilikçi yollar bulmaya devam edeceğini ekledi. Bu nedenle, bunu başarmak için PancakeSwap, tokenomiklerinde değişiklikler yapacak ve ayrıca akıllı sözleşmesinin stratejik bir güncellemesini gerçekleştirecek.

9. Anchor Protocol dönüm noktasını geçti

Terra tabanlı DeFi altcoin projesi Anchor, tüm doğru nedenlerle ilgi odağında. Bu nedenle, merkezi olmayan protokolün şu anda 1 milyar doların üzerinde piyasa değeri var. Protokol, geçen hafta bu önemli dönüm noktasını geçti. Uzmanlara göre, bu kesinlikle hem Anchor Protocol hem de Terra Blockchain için bir kazanç.

10. 1inch P2P başlattı

Geçen hafta 1inch’te birkaç stratejik güncelleme yapıldı. Birincisi, Clipper DEX’teki Polygon (eski adıyla Matic) ile entegrasyonu. 1inch ayrıca bir Eşler Arası (P2P) özelliği başlattı. Sonuç olarak, son zamanlarda toplam işlem hacminde 140 milyar doları aştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir