Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.367
% 1.64
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.367
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

BTC, XRP, LUNA, SOL, ADA, DOGE ve 4 Altcoin İçin Çarpıcı Tahminler!

Coinmühendisi.com olarak bu yazımızda kripto analist Rakesh Upadhyay’ın BTC, ETH, BNB, XRP, LUNA, SOL, ADA, AVAX, DOT, DOGE coinlerine dair tahminlerine yer veriyoruz. Analistin tahminleri kesinlik taşımamakta olup her bir yatırımcının kendi araştırmasını yapmasını öneriyoruz.

BTC için genel görünüm nasıl?

Piyasa hissiyatı olumsuz olmaya devam ediyor, ancak Bitcoin ve altcoinler daha düşük seviyelerde alımlara tanık oluyor, bu da dibin yakın olduğunun bir işareti olabilir. Rusya ve Ukrayna arasındaki jeopolitik gerilim, yatırımcıların güvenli liman varlıkları aramasına neden oldu. Kripto yatırımcılarının beklentilerinin aksine, Bitcoin (BTC) altınla birlikte yükselemedi ve ABD borsalarıyla yakından ilişkili olmaya devam ediyor. On-chain veriler, yatırımcıların uzun vadede Bitcoin biriktiriyor olabileceğini gösteriyor.

BTC, son birkaç haftadır bir üs oluşturmaya çalışıyor. Boğaların destek çizgisine düşüşlerde alım yapması ve ayıların direnç çizgisine doğru rallilerde satış yapmasıyla fiyat yükselen bir kanalın içinde kaldı. Çapraz hareketli ortalamalar ve 45’e yakın göreceli güç endeksi (RSI), ayılar için küçük bir avantaja işaret ediyor. 37.000 dolarlık acil destek tutamazsa, BTC/USDT çifti kanalın destek hattına düşebilir. BTC için bu seviyeden güçlü bir toparlanma, boğaların daha düşük seviyelerde biriktiğini gösterecek. Boğalar daha sonra fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarmaya çalışacak. Bunu yaparlarsa parite kanalın direnç çizgisine yükselebilir.

ETH için gelecek seviyeler

Eter (ETH), 6 Mart’ta simetrik üçgen formasyonunun destek çizgisinin altında kırıldı ve kapandı, bu da devam formasyonunun ayılar lehine çözüldüğünü gösteriyor. Boğalar düşüşü satın aldı ve fiyatı tekrar üçgene itmeye çalışıyor. Bunu başarırlarsa, mevcut çöküşün bir ayı tuzağı olabileceğini düşündürür. Hareketli ortalamaların üzerinde bir kırılma ve kapanış, ETH/USDT çiftini psikolojik seviyeye 3.000 dolara ve daha sonra simetrik üçgenin direnç çizgisine itebilir. Tersine, fiyat düşerse ve 2.491 doların altına düşerse, destek bölgesine 2.300 dolar ile 2.159 dolar arasında bir düşüş olasılığı artar. Bu, boğaların savunması için önemli bir bölge çünkü eğer çatlarsa satış yoğunlaşabilir ve düşüş trendi devam edebilir.

BNB/USDT. BNB, 4 Mart’ta 20 günlük üssel hareketli ortalamanın (EMA) (387 dolar) altına düştü. Boğalar, 5 ve 6 Mart’ta fiyatı tekrar seviyenin üzerine çıkarmaya çalıştı ancak başarısız oldu. Fiyat 20 günlük EMA’nın altında kalırsa, BNB/USDT çifti 350dolar’da güçlü desteğe düşebilir. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye çünkü bu seviye kırılırsa, düşüş 330 ila 320 dolar arasındaki güçlü destek bölgesine kadar uzayabilir. Tersine, fiyat yükselir ve hareketli ortalamaların üzerine çıkarsa, boğalar pariteyi 425 dolara ve daha sonra 445 dolara itmeye çalışacak. Bu seviye güçlü satışları çekebilir, ancak boğalar bu direnci aşarsa yukarı hareket 500 dolara ulaşabilir.

XRP için tahminler

Ripple (XRP), 50 günlük basit hareketli ortalamadan (SMA) (0,72 dolar) tekrar sıçradı ve bu, boğaların seviyeyi tüm güçleriyle savunmaya devam ettiğini gösteriyor. Alıcılar şimdi fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerinde tutmaya ve sürdürmeye çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, momentum artabilir ve XRP/USDT çifti 0,85 ABD Dolarına ve ardından 0,91 ABD Dolarına yükselebilir. Ayıların bölgede 0,91 ile 1 dolar arasında sert bir direnç oluşturması muhtemel. 1 doların üzerinde bir kırılma ve kapanış, 1,41 dolar ile 0,50 dolar arasındaki geniş aralığı devreye sokabilir. Bu olumlu görüş, fiyat düşüş trendi çizgisinden aşağı döner ve 0,62 doların altına düşerse kısa vadede geçersiz olacaktır.

LUNA/USDT. Terra’nın LUNA tokeni genel dirençten 94 dolardan düştü ve şimdi 20 günlük EMA’ya (74 dolar) düşebilir. Yükseliş trendleri sırasında, boğalar 20 günlük EMA’ya düşüşleri satın alır; bu nedenle, bu dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye haline gelir. Fiyat 20 günlük EMA’dan geri dönerse, alıcılar tekrar LUNA/USDT çiftini 94 doların üzerinde tutmaya ve sürdürmeye çalışacaklar. Yavaş yavaş yükselen 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki RSI, alıcılara avantaj sağlıyor. 94 doların üzerinde bir kırılma ve kapanış, pariteyi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 103 dolara itebilir. Boğalar, yükseliş trendinin yeniden başladığını işaret etmek için bu engeli aşmak zorunda kalacak.

SOL için beklenen seviyeler

Solana (SOL), 4 Mart’ta 20 günlük EMA’nın altına düştü ve 7 Mart’ta güçlü desteğe yakın 81 dolara düştü. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye. Fiyat kırılır ve 81 doların altında kalırsa, SOL/USDT çifti azalan bir üçgen modelini tamamlayabilir. Böyle bir hareket, düşüş trendinin yeniden başlamasını önerebilir. Parite daha sonra 66 dolara düşebilir ve ardından kaymasını 40 dolardan desen hedefine uzatabilir. Aşağı eğimli hareketli ortalamalar ve negatif bölgedeki RSI, ayılar için avantaja işaret ediyor. Bu varsayımın aksine, fiyat yükselir ve düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarsa, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini düşündürür. Parite daha sonra 122 dolara yükselebilir.

ADA/USDT. Cardano (ADA), 5 Mart’ta 0,82 dolardan acil desteği geri çekti, ancak boğalar fiyatı 20 günlük EMA’ya (0,92 dolar) doğru itemedi. Aşağı eğimli hareketli ortalamalar ve negatif bölgedeki RSI, ayıların üstün olduğunu gösteriyor. Fiyat kırılır ve 0,82 doların altında kalırsa, ADA/USDT çifti 0,74 dolarlık güçlü desteğe düşebilir. Bu destek de kırılırsa, düşüş 0,68 dolardan bir sonraki desteğe kadar uzayabilir. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar çifti tekrar 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacak. Bunu başarırlarsa, parite kırılma seviyesini 1 dolarda tekrar test edebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, boğaların geri dönüşte olduğunun ilk işareti olabilir.

AVAX’ta boğalar savaşıyor, gözler Bitcoin (BTC)’de

AVAX/USDT. AVAX 4 Mart’ta hareketli ortalamaların altına düştü ve ayılar, boğaların fiyatı 5 Mart’ta 20 günlük EMA’nın (78 dolar) üzerine geri itme girişimlerini engelledi.Satış 6 Mart’ta yeniden başladı ve fiyat yükseliş çizgisine yaklaştı. Boğalar bu düşüşü satın aldı ve fiyatı tekrar hareketli ortalamaların üzerine çıkarmaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa, AVAX/USDT çifti azalan kanalın düşüş trendi çizgisine ulaşabilir. Boğalar, trendde olası bir değişikliği işaret etmek için bu engeli aşmak zorunda kalacaklar.

Polkadot (DOT), 5 Mart’ta güçlü desteği 16 dolardan sıçradı, ancak boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın (17 dolar) üzerine çıkaramadı. Bu, ayıların bu seviyedeki rallilerde satış yaptığını gösteriyor. Satış 6 Mart’ta yeniden başladı ve alıcıların devreye girdiği DOT/USDT paritesi 16dolar’daki güçlü desteğe düştü. Bu, paritenin 20 günlük EMA ile 16dolar arasında sıkışıp kaldığını gösteriyor. Ayılar fiyatı 16 doların altına çekerse, parite 24 Şubat’ta yapılan gün içi en düşük seviyesine düşebilir. Bu desteğin altında bir kırılma ve kapanış, 10dolar’a daha fazla düşüş için kapıları açabilir. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyenin üzerine çıkarsa veya 16 ila 14 dolar bölgesinden toparlanırsa, boğalar pariteyi 50 günlük SMA’nın (17 dolar) üzerine itmeye çalışacak.

DOGE için sırada ne var?

DOGE. Boğalar 0,12 dolardan güçlü desteği savunmaya çalışıyor, ancak güçlü bir geri tepme elde edilememesi, daha düşük seviyelerde talep eksikliği olduğunu gösteriyor. Bu, desteğin altında kırılma riskini artırır. Bu olursa, Dogecoin (DOGE) 0.10 dolara düşebilir. Her iki hareketli ortalama da aşağı eğimli ve RSI negatif bölgede, bu da en az direnç yolunun aşağı yönde olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, alıcıların bölgeyi 0,12 ila 0,10 dolar arasında güçlü bir şekilde savunması muhtemeldir. Fiyat bu bölgeden geri dönerse, boğalar yine hareketli ortalamalardaki engeli aşmaya çalışacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir