Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.384
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.384
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

BTC, SHIB ve ETH’i Çökerten Altcoin’in CEO’su Konuştu!

Kripto borç verme platformu Celsius, tüm müşteri çekme, takas ve transferlerini duraklattığını açıklamıştı. Bundan üç gün sonra, kuşatma altındaki şirketin CEO’su Alex Mashinsky sonunda bu konudaki sessizliğini bozdu. Ancak Mashinsky, kullanıcıların tekrar ne zaman para çekebilecekleri konusunda yanıt bekleyenleri pek teselli etmedi. Bilindiği üzere Celsius, bir depeg olayına maruz kalmıştı. Bunun ardından büyük bir tasfiye riski yaşamaya başlamıştı. Olayların ardından BTC, SHIB ve ETH gibi altcoin’ler düşmeye başlamıştı. Detayları sizin için derledik.

BTC ve SHIB’in çökmesine neden olan Celsius’un CEO’su ilk kez konuştu

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, pazar günü BTC, SHIB ve ETH fiyatları Celsius nedeniyle düşmüştü. Mashinsky bu öğleden sonra Twitter’a giderek, şirketinin Pazar gecesi para çekme işlemlerini dondurmasından bu yana ilk kez halka açık bir şekilde konuştu. Buna göre CEO, Celsius topluluğuna şirketin ekibinin bu konu üzerinde “durmaksızın” çalıştığına dair güvence verdi. Ayrıca, müşterilerin daha sabırlı olmasını talep etti.

“Celsius ekibi durmaksızın çalışıyor. Endişelerinize odaklandık ve bu kadar çok kişiden haber aldığımız için minnettarız. Bir araya geldiğinizi görmek, topluluğumuzun dünyadaki en güçlü topluluk olduğunun açık bir işaretidir. Bu zor bir an; sabrınız ve desteğiniz bizim için dünyalara bedel.”

Özellikle Mashinsky, Celsius’un ne zaman tekrar çalışmasını amaçladığı veya beklediği konusunda hiçbir cevap vermedi. Twitter kullanıcıları, kısa bir süre sonra, mevduat güvenliğine yönelik taahhütler için güç durumdaki CEO’ya yalvardı. Ancak Mashinsky daha fazla yanıt vermedi.

“Lütfen beni hayal kırıklığına uğratma, beklemek umurumda değil, yeni evim için biriktirdiğim 45 Ethereum’um vardı. Ağlıyorum ve o parayı alabilmem için Tanrı’ya dua ediyorum. Biriktirmek 4 yılımı aldı ve bunun için her hafta 100 saat çalıştım, uyuyamıyorum.”

Her şey stETH depeg ile başladı

Platform sunulan stETH, ETH’ye olan sabitliğini kaybetmeye başladı. Bunun ardından Celsius, Pazar günü “likiditeyi stabilize etmek” ve “varlıkları korumak” için para çekme işlemlerini duraklattı. Ethereum 2.0 işaret zincirinde kilitli Ethereum’u temsil eden stETH’nin, ETH’nin değerine sabitlenmesi gerekiyordu. Bu nedenle stETH, genellikle ETH ödünç almak için Celsius gibi platformlarda teminat olarak kullanılmaktaydı.

Ancak, kripto çöküşüyle birlikte stETH, yüksek oranda dalgalanan ETH’ye karşı sabitliğini kaybetti. Müşterilerin ETH’yi geri çekmesi için Celsius, stETH pazarlarını satacaktı. Ancak, son zamanlardaki depeg hakkında endişe duyan çok sayıda müşteri geri çekilmeye karar verebilir. Böyle bir olay Celsius’u 472 milyon dolarlık stETH arzının büyük kısımlarını satmaya zorlayacaktır. Bu, stETH’nin fiyatını daha da düşürecektir. Böylece, şirkete, müşterilerinin ETH işlemlerin, karşılamak için yetersiz likidite bırakacaktır. Buna göre Celsius, iflas etme ve ikinci Terra vakası olmaya adaydır. Bunun sonucunda, BTC ve SHIB daha fazla kayıp yaşayabilir.

SHIB ve BTC’yi çökerten sorunun nasıl çözüleceği bilinmiyor

stETH’nin ETH’ye sabitliğini daha fazla kaybetmesi durumunda, Celsius’un sorunu nasıl çözeceği belirsizliğini koruyor. Yazım sırasında stETH, 1:1 olması gereken ETH’nin 0.93’üne tekabül ediyor. Ek olarak şirketin, başka finansman kaynakları bulunamazsa, yeniden yapılandırma için avukat tuttuğu bildiriliyor. Celsius’un para çekmeyi askıya almasının ardından platformun kriptosu bir saatte %70 düştü. Sadece bir gün önce Mashinsky, bir Twitter kullanıcısını ‘korku, belirsizlik ve şüphe’ yaydığı için eleştiriyordu:

“Mike, Celsius’tan çekilme sorunu olan bir kişi bile tanıyor musun? FUD ve yanlış bilgi neden yayıldı? Bunun için para alıyorsanız, o zaman herkese taraf seçtiğinizi bildirin. Aksi takdirde işimiz Tradfi ile birlikte savaşmak olacak…”

Durum, Celsius liderliğini tamamen şaşırtmış gibi görünüyor. Ayrıca, bunu düzeltmek için bir planın ne zaman kamuoyuna açıklanacağı belirsizliğini koruyor. Bilindiği üzere olayın ardından SHIB, Bitcoin ve ETH düşüşe geçmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir