Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.362
% 3.53
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.362
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

BTC, SHIB ve Altcoin Ayı Piyasasında Hayatta Kalmanın 4 Yolu!

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB) ve diğer altcoin’ler ayıların hakimiyetinde ve ayı piyasaları kimsenin sezonun en sevdiği zamanı değil. “Ancak bunlar oluyor” diyen kripto analisti Camille Lemmens, traderların en çok parayı ayı piyasalarında kazandığını söylüyor ve bunun nasıl mümkün olduğunu açıklıyor. Analistin, paylaşımlarını kendi anlatımıyla okuyucularımız için hazırladık.

“Traderlar en çok parayı ayı piyasasında kazanırlar”

Hiç şüphe yok ki, BTC, SHIB ve altcoin’ler için ayı piyasasında bulunuyoruz. Bitcoin ATH seviyesinden %50’den fazla düştü, SHIB gibi çoğu altcoin ise ATH seviyesinden %90’a yakın değer kaybetti ve LUNA olayı yaşandı. Peki şimdi ne yapmalı? Öncelikle korkmayı bırakın ve ikinci olarak Warren Buffet’ın en önemli yatırım tavsiyelerinden birini dinleyin.

Popüler inanışın aksine, traderlar en çok parayı BTC, SHIB ve altcoin ayı piyasasında kazanırlar. Bu şaşırtıcı, değil mi? Ve bu, Geleneksel Finans ve kripto piyaslarında aynı şekilde çalışır. Ancak bu, ayı piyasası trade taktiklerinden sadece bir tanesidir.

Zamanla test edilmiş 3 strateji daha sadece ayı piyasasında ayakta kalmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha da güçlenerek geri dönmeniz ve ayı piyasası milyoneri olmanız için çok güçlü bir temel oluşturabilir. Gelelim konuya.

Kripto portföyü nasıl ayarlanmalı?

Doğru portföyü oluşturmak önemli. Bu, tüm traderların üzerine inşa ettiği temeldir. Bu kritik, çünkü bir sonraki boğa piyasasının temelini siz attınız. Şimdi sağlam bir temel atma zamanı. Bu nedenle, bir sonraki boğa piyasası geldiğinde, yeni ATH’ler olacaktır. Ancak bazı projelerin ayı piyasasından sağ çıkamayacağını unutmayın.

Burada birkaç örnek portföyün resmini görebilirsiniz. Düşükten yüksek riske kadar üç farklı örneklem yaptık.

  • Düşük risk—USDC/DAI gibi stablecoin’lerde %40. Gerisi mavi çiplerde. BTC ve ETH’de %45 hodl. SOL, ADA ve AVAX’ın her biri %5.
  • Orta risk—düşük riskli portföy gibidir, ancak 3 orta riskli token eklenmiştir. FTM, RUN ve MATIC. Yüzdeler de biraz değişti.
  • Yüksek risk—Bu, orta riskli bir portföy gibidir, ancak iki yüksek riskli token ekledik: Star Atlas (ATLAS) ve Immutable (IMX). Bir kez daha, yüzdeler biraz değişti.

Şimdi, bu sizin tercih ettiğiniz projelere sahip olmayabilir. Ama merak etmeyin portföyünüzü dilediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Şimdi önemli olan kendinizi doğru şekilde konumlandırmaktır. Bu nedenle, ayı piyasasında küçük sermayeli kripto paraların riskli olduğunu unutmayın. Hayatta kalamama ihtimalleri var. Bu nedenle, mavi çipli kripto paralar, daha iyi finansmana sahip oldukları için artık daha güvenli bir bahis. Ayrıca, büyük olasılıkla daha fazla benimsemeleri var.

Portföyünüzün zirvesinde kalmak da önemlidir. Nerede ve ne zaman ihtiyaç duyulursa yönetin ve ayarlayın. Başka bir deyişle, piyasa koşullarının bunu gerektirdiğini düşündüğünüzde kripto paraları veya tokenleri değiştirin. Bunu proaktif olarak oynamanız gerekiyor. Ayı piyasası sırasında arkanıza yaslanıp dinlenmek ileriye giden yol değildir.

BTC, SHIB ve altcoin ayı piyasasında hayatta kalmak için stratejiler

1) Kurtarma için stablecoin’ler olmalı

İlk seçenek stablecoin’lere bakmak. Coinmuhendisi.com haberlerinden takip ettiğiniz LUNA hikayesinin devam etmesine rağmen, bu hala iyi bir hamle. Ayı piyasası stablecoin’lere yatırım yapma zamanıdır. Portföyünüzün %50’si kadar bile. Evet, biliyoruz, bu en heyecan verici seçenek değil. Ancak, dedikleri gibi, istikrarlı ve bu durumda ihtiyacınız olan şey bu. %70 ila %80 arasında başka bir kayıp istemez veya buna ihtiyaç duymazsınız. Peki, bunun yerine stablecoin’lerinizden biraz kar etmeye ne dersiniz? Size bir stablecoin’de nasıl kâr edebileceğinizi göstereyim.

Kendinizi bir ayı piyasasında bulmadan önce kâr etmeyi unutmayın. Diyelim ki yatırımınızı ikiye katlayın, orijinal yatırımı çıkarın. Geride bıraktığınız her şey artık %100 kârda. Orijinal yatırımınızı %50 karşılığında stablecoin’lere koyabilirsiniz. Diğer %50’si ise Bitcoin veya Ethereum gibi mavi çipli kripto paralarla hodl’a gidiyor.

Çiftçilik, stablecoin’lerden pasif gelir elde etmenin harika bir yoludur. Bazı çiftlikler %35 ile %40’a kadar teklif veriyor. Verim çiftçiliğinizden, kârınızın bir kısmını stablecoin’lere dönüştürün. İlk olarak, fiyat düştüğünde daha fazla token kazanırsınız. Fiyat tekrar yükseldiğinde, çift kazancınız olur. Daha fazla token biriktirdiniz ve şimdi daha yüksek bir fiyat alıyorsunuz. Ancak unutmayın, stablecoin’ler tamamen risksiz değildir.

2) Dip satın alınabilir mi?

En çok duyulan tavsiye bu: “Dibi satın alın!” Ancak, düşüş ne zaman ve nerede durur? Bu çok önemli bir soru, değil mi? Doğruyu söylemek gerekirse, kimsenin geleceği bilmesini sağlayan bir kristal küresi yoktur.

Düşüşler düşen bir bıçak gibi olabilir ve bunu yakalamak istemezsiniz. Başka bir deyişle, dibe ne zaman ulaştığını bilemezsiniz. Dikkate alınması gereken bir diğer husus, herkesin sonsuz derin ceplere sahip olmaması. Bir aşamada bir düşüş olabilir, ancak iki düşüş önce paranız bitti.

İşte size güzel bir seçenek; DCA veya dolar maliyet ortalaması. Belirli bir günde büyük bir tomar parayla girmek yerine, bu miktarı birkaç haftaya veya aya dağıtın. Bu şekilde riskinizi dağıtırsınız. Düzenli olarak, o varlığın mevcut fiyatından bağımsız olarak portföyünüze para eklersiniz. Kar elde ederken benzer bir trade stratejisini takip edebilirsiniz.

3) Kripto olmayan aktif veya pasif gelir akışı olmalı

Ayı piyasasında ayakta kalmanıza yardımcı olacak üçüncü seçeneğimiz, kripto dışı pasif veya aktif bir gelire sahip olmak. Evet, kripto dışında pasif bir gelir akışına sahip olmak iyi ve akıllıca bir şeydir. Daha fazla gelir kaynağına sahip olmaya bakın. Başka bir deyişle, yatırımcılarınızın zihniyetini ve ufkunu genişletin.

Bu nedenle yatırımlarınızı farklı sektörlere dağıtın. Mevcut pozisyonunuzda ilerlemeniz gerekiyor. Ayrıca, daha yüksek bir maaş isteyebilir veya kariyer değiştirebilirsiniz. Veya harcamalarınızı kısabilirsiniz.

4) Derin DeFi’ye dalınabilir

Dördüncü ve son seçeneğimiz, DeFi’ye derin bir dalış yapmak. Ayı piyasası sırasında sıkı çalışmayı kafaya koymalısınız. Her şeyi öyle bir şekilde ayarlamalısın ki, boğa piyasası bir kez başladığında karını alabilesin. Bu, rahatlayabileceğiniz zamandır.

Şimdilik, DeFi’de güncel kalmak önemli. Dürüst olmak gerekirse, bu her zaman kolay bir iş değil. Ancak, bir kez zaman ve çabayı harcadığınızda ve bunu anladığınızda, ödüller, harcadığınız zamana değer. Ayrıca, yeni DeFi stratejileri muhtemelen daha da karmaşık olacaktır. Bu nedenle, şimdi temel bilgileriniz üzerinde çalışmak çok önemlidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir