Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.564
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.564
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Saldırılar Bitmiyor: BTC.com 3 Milyon Dolarlık Siber Saldırı Bildirdi

BTC.com

Büyük kripto para madencilik havuzu BTC.com, şirketin ve müşterilerinin önemli ölçüde fon kaybına uğramasına neden olan bir siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Kripto ekosisteminde siber saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Henüz sabah saatlerinde kripto cüzdanı Bitkeep’e bir siber saldırı düzenlenmiş, kullanıcıların cüzdanlarında yaklaşık 8 milyon dolar çalınmıştı. Şimdi ise kripto madencilik havuzu BTC.com’un ana şirketi BIT Mining Limited, 3 Aralık tarihinde bir siber saldırıya uğradığını resmi olarak açıkladı.

Yapılan saldırıda kullanıcıların 700 bin dolarlık, şirketin ise 2.2 milyon dolarlık varlıkların çalındığını açıkladı.  Şirket siber saldırıyı Çin’in Shenzhen kentindeki kolluk kuvvetlerine bildirdi. Bunun üzerine yerel yetkililer olayla ilgili bir soruşturma başlatarak kanıt toplamaya ve Çin’deki ilgili kurumlardan yardım talep etmeye başladı. Duyuruda, yerel koordinasyonun BTC.com’un bazı varlıkları dahili olarak kurtarmasına yardımcı olduğu belirtiliyor.

Firma, olayla yüzleşmesine rağmen BTC.com’un müşterilerine madencilik havuzu hizmetlerini sunmaya devam ettiğini belirtti:

“BTC.com şu anda işlerini her zamanki gibi yürütüyor ve dijital varlık hizmetlerinin yanı sıra müşteri fon hizmetleri de etkilenmiyor.”

BIT Mining, “Şirket çalınan dijital varlıkları kurtarmak için büyük çaba sarf edecek” dedi ve “bilgisayar korsanlarını daha iyi engellemek ve durdurmak” için teknoloji kullandığını da sözlerine ekledi.

BTC.com Nedir?

Dünyanın en büyük kripto para madencilik havuzlarından biri olan firma, madencilik hizmetlerinin yanı sıra Bitcoin ve Litecoin de dahil olmak üzere çeşitli dijital varlıklar için çok para birimli madencilik hizmetleri sunmaktadır. Ana şirketi BIT Mining, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören halka açık bir firmadır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir