Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.204
% 3.72
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.204
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

BSCSCAN VE ETHERSCAN NEDİR ?

Binance Yeni Altcoinler

BSCSCAN VE ETHERSCAN NEDİR ? HANGİ AMAÇLA KULLANILIR ?

BscScan, Ethereum için popüler bir blok gezgini olan EtherScan’in arkasındaki güvenilir ekip tarafından geliştirilmiştir. Bu araç sadece Binance Smart Chain için bir analitik platformu sunmakla kalmaz, aynı zamanda başka birçok başarılı özelliğe de sahiptir. BscScan itibarlı olmasının ötesinde blockchain üzerinde gezinmenize yardımcı olur. Gezgini nasıl kullanacağınızı bilmeniz halinde temel sorunlarınızı hızla çözebilir ve sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

BscScan’i şunlar için de kullanabilirsiniz:

Gerçekleştirdiğiniz işlemler BscScan üzerinde adres girmek suretiyle işlem durumunuzu kontrol edebilir ve kolaylıkla takibini yapabilirsiniz. Bunun yanında BscScan sayesinde Blockchain e eklenen son bloklarıda buradan detaylıca görebilirsiniz. Metamask yahut Trust wallet gibi merkeziyetsiz cüzdanlarınızın bakiyelerini BscScan aracılığı ile takip edebilir ve cüzdanda ki işlemler detayını buradan görebilirsiniz.

BscScan Nedir ve Nasıl Kullanılır? | Binance Academy

BscScan aracılığı ile Blockchain üzerinde kullanıma sunulmuş akıllı sözleşmeleri aramak, okumak ve bunlarla etkileşim kurabilirsiniz.Araştımak üzere olduğunuz  ve merak ettiğiniz tokenlerin ve diğer kripto paraların arzınıda BscScan ile araştırabilirsiniz.Örneğin, büyük işlemleri izlemek için balina uyarıları kurabilirsiniz.

Bazen büyük miktarlarda BNB‘nin bir borsaya taşınması yakında bir satış yapılacağını gösterebilir. Hatta tokenleri hareket ettirip ettirmediklerini görmek için DeFi protokolü kurucularının cüzdanlarını bile takip edebilirsiniz.

Bu bilgilerin tamamına üye olmadan ve ücretsiz bir şekilde ulaşmak mümkündür. Blockchain gezgini bu bilgileri basit ve gezinmesi kolay bir şekilde gösterir.

ETHERSCAN Nedir ?

Etherscan, Ethereum blockchaini üzerindeki işlemlere yönelik verileri, akıllı sözleşmeleri, adresleri ve daha fazlasını görüntülemenize yarayan bir blockchain gezginidir.

Etherscan  Ethereum üzerindeki tüm etkileşimleri arama motoru gibi davranarak incelemenizi sağlar. Etherscan üyelik gerektiemez, üyelik işlemi gerçekleştirmeden kolayca yaptığınız işlemlerin kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Etherscan size kullanabileceğiniz bir Ethereum cüzdanı sunmaz ve Etherscan’i alım satım yapmak için de kullanamazsınız. Etherscan yalnızca bir blockchain bilgi kaynağı ve akıllı sözleşme veri tabanı olarak düşünebilirsiniz. İşlem yapmak ya da kripto saklamak için bildiğiniz gibi Trust WalletMetaMask, Binance Chain Wallet gibi bir kripto cüzdanına ihtiyacınız vardır.

İşleminizin gerçekleşip gerçekleşmediğini anlamanız çok kolaydır.İşlemi gerçekleştirdikten sonra size verilen TXID adresini Etherscan da ilgili yere kopyalayıp yapıştırmak suretiyle işleminizin durumunu kolay bir şekilde öğrenebileceksiniz.

O que é Etherscan e Como Utilizá-lo? | Universidade do Bitcoin

En temel özellikleri kullanmayı çok kısa bir süre içinde öğrenebilirsiniz. Etherscan, BscScan gibi diğer blok gezginlerinin de temeli olduğundan burada öğrendiklerinizi başka yerlerde de kolayca kullanabilirsiniz sistemin sadece ismi değişebilir ancak uygulama yine aynıdır. Etherscan kullanmanız blockchain’le, diğer cüzdanlarla ve DApp’lerle tam olarak nasıl etkileşim kurduğunuzu anlamanıza yardımcı olur.  Bir işlemin durumunu onaylamak için yada favori DApp’inizin akıllı sözleşmesine bakmak istiyorsanız , Etherscan bunun için  çok iyi bir başlangıçtır.

Etherscan Gas ücretlerini takip etmeli miyiz ?

Evet etmeliyiz çünkü ; Kullanıcılar bu sayede işlemlerinin tamamlanması için uygun bir zaman olup olmadığını anlayabilir. Blokchain ağındaki yoğun işlemler neticesinde ortataya çıkabilecek tıkanıklıktan dolayı düşük gas ücretiyle işlemi tamamlamak mümkün olmayabilir.Bu yüzden tıkanıklık dönemlerinde yüksek gaz fee ödemeniz muhtemeldir.

Gas fee ücretlerinin takibi sayesinde kullanıcılar trust wallet gibi cüzdanlarda gerçekleştirecekleri işlemlerin gas ücretlerini ayarlayarak daha hızlı işlem sağlayabileceklerdir.

Bu taz bilgilendirici içeriklerin devamı için bizleri  Youtube,  Telegram, ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

BSCSCAN VE ETHERSCAN NEDİR ?” te bir düşünce

  1. Pingback: Blockchaine Yakından Bakış Node Nedir? – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir