Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.054
% 3.42
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.054
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Borsalara Bitcoin Akıyor! Neler Oluyor? Kimler Satıyor?

Bitcoin (BTC), Çarşamba günü geçici olarak 40.000 doların üzerine çıktıktan sonra 35.000 doların altına düştü. Lider kripto para birimi için dip seviyesi şimdilik 34.200 dolar.

Yatırımcılar borsalara Bitcoin yığıyor

On-chain veriler, borsalara yatırılan Bitcoin miktarının son birkaç günde arttığını gösteriyor. Glassnode tarafından sağlanan verilere göre 6 Mayıs Cuma günü 66.615 BTC soğuk cüzdanlardan borsalara aktarıldı. Ocak ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviye görüldü.

Bir diğer on-chain analiz platformu CryptoQuant, 5-6 Mayıs’ta, üç aydan kısa bir bekletme süresiyle borsalara 16.142 BTC girdiğini gösteriyor

Bu esnada, Bitcoin fiyatı 34 bin dolara yaklaşırken, popüler bir Twitter analisti olan Anbessa, 6 Mayıs’taki en son Twitter analizlerinde, “sahte” olarak tanımladığı Bitcoin satın almak için planlanan destek seviyesini vurguladı. Analistin işaret ettiği seviye 33.000 doların hemen altında başlayan bir bölge.

Borsalara akan BTC ne anlama geliyor? Daha fazla düşüş olabilir mi?

Bitcoin’in Nasdaq ile güçlü bağlantısı, hafta sonu düşüşlerinin Pazartesi günü borsada beklenen daha fazla düşüşü gösterebileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı. Oanda Research firmasının analisti Jeffrey Halley’e göre:

BTC bir zamanlar borsalar için bir kriterdi ve bazen tasfiye edilen ilk varlıktı. Dünyanın her yerinde, kripto para birimleri günün her saatinde işlem görmektedir. Fon yöneticileri güvenli bir liman aradıklarında Bitcoin’e akın edebilir.

Halley’e göre, hafta sonu herhangi bir olumsuz olay olursa Bitcoin fiyatı 32.000 dolara kadar düşebilir ve yatırımcılar gözünü 28.000 dolara çevirebilir. Bu arada, Bitcoin’e şüpheyle bakan Peter Schiff, Bitcoin fiyatının 36.000 dolarda tutmaktan balinaların sorumlu olduğunu söylüyor.

Yukarıdaki on-chain verileri yorumlayan Colin Wu, aşağı yönde kritik bir seviyeye işaret ediyor:

CryptoQuant verilerine göre, son iki gündeki düşüşe kısa vadeli sahipler hakim olabilir. 5’inde ve 6’sında, 3 aydan daha kısa bir süre boyunca tutulan toplam 11.76 bin Bitcoin (BTC) borsaya aktı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir