Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.085
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.085
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Borsada manipülasyon yapan 5 kişi tutuklandı

Investing.com – Borsada manipülasyon yapan 5 kişi tutuklandı.

Savcılık, borsada manipülasyon yaptığı gerekçesiyle gözaltında bulunan 8 kişiden 5’inin tutuklanmasına karar verdi.

Hafta sonu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul nezdindeki vadeli işlem ve opsiyon piyasasında yer alan sözleşmelerde gerçekleştirilen işlemlerde sorumluluğu bulunan 10 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, hakkında suç duyurusunda bulunulan 10 kişiden 8’inin gözaltına alınmasına, 2’sine ise yurt dışına çıkış yasağı konmasına karar vermişti. Gözaltına alınan 8 kişiden 5’i, hisselerde yapay fiyat hareketi yaratmaktan tutuklandı.

Ne olmuştu?

Temmuz ayının son haftasında BIST 100 endeksi bankalardaki yüklü alımların etkisiyle ralliye başladı. Yaklaşık 2 aylık süreçte endeksler rekor seviyelere yükseldi. Ardından aynı hızla bankalarda sert düşüşler başladı. Banka hisselerinde önce tavan sonra taban uygulandı. Yaşanan ani fiyat hareketlerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı inceleme başlatılacağını açıkladı. SPK ise yapılan incelemenin ardından 10 kişi hakkında suç duyusunda bulundu ve son olarak 5 kişi manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir