Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.374
% 5.40
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.374
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Borsa İstanbul’da gün sonu: En çok yükselen ve düşen hisseler

Borsa İstanbul haftaya satıcılı başladıktan sonra öğleden sonra gelen alımlarla toparlandı.

BİST 100 Endeksi, sabah seansındaki satışlarla yüzde 3,8’i bulan düşüşle 1.971 puana kadar geriledi. Öğleden sonraki seansta bir miktar toparlanma görüldü ve endeks, gün kapanışına doğru dip fiyattan yüzde 2,72 oranında yükselerek yeniden 2.000 puanın üzerine çıktı. BİST 100’de günlük işlem hacmi ise 30 milyar TL’ye yakın seyrediyor.

Rusya – Ukrayna gerginliğine bağlı olarak artan jeopolitik risklerle sabah seansında negatif fiyatlanan Borsa İstanbul’da öğleden sonra Rusya kanadından gelen olumlu haberlere pozitif bir tepki görüldü. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un “müzakerelerle ilerlenecek bir yol görüyoruz” açıklamasının piyasa tarafından olumlu algılandığı görülüyor. Ancak toparlanmanın şu ana kadar kısıtlı kaldığından söz edilebilir.

Borsa İstanbul’da bugün tüm sektör endeksleri negatif devam ederken turizm endeksi, piyasadan pozitif ayrışmaya devam ediyor. Turizm endeksi, bugün yüzde 3,5 oranında değer artışıyla 672 puana yükselmiş durumda.

Borsa İstanbul’da inşaat endeksi (XINSA)ff yüzde 4’ün üzerinde düşüşle ilk sırada yer alırken Spor, Sigorta ve Odun, Kağıt & Baskı sektörleri yüzde 3’e yakın değer düşüklüğüyle İnşaat Endeksi’ni takip ediyor.

Bankalar endeksi yüzde 1’e yakın değer kaybıyla 1.774 puanda bulunurken holding endeksi yüzde 1 düşüşle 1.741 puanda bulunuyor.

Günün en aktif hisseleri

Yapı Kredi (IS:YKBNK), 480,73 milyon TL işlem hacmiyle ilk sıradaki yerini korurken bu hisseyi 190 milyon TL işlem hacmiyle THY ve  143 milyon TL işlem hacmiyle Kardemir (IS:KRDMD) D hisse işlemleri takip ediyor.

Günün dikkat çeken hisse senetleri

Bugün en çok kazandıran hisse senetleri arasında {{19562|Türkiye İş Bankası (IS:ISCTR) (ISKUR)}}, tavan fiyatına ulaşarak ilk sırada bulunuyor. ISKUR hisseleri yüzde 10 değer artışıyla şu an 934.230 TL fiyatına sahip.

Petrokent Turizm A.Ş. (PKENT) yüzde 9,99 değer artışıyla en çok kazandıran ikinci hisse senedi konumunda bulunuyor. Bu iki hissenin ardından Inveo Yatırım yüzde 9,95 getiri oranıyla üçüncü sıraya yerleşmiş durumda.

En çok değer kaybı yaşayan hisse senetlerinin başında bugün yine taban fiyatına yakın devam eden Orçay Ortaköy Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ORCAY) hissesi vardı. Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAPLM) yüzde 9,96 oranında değer kaybıyla en çok kaybeden ikinci hisse senedi konumunda bulunurken İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş. (INTEM) yüzde 9,10’luk düşüşle değer kaybında üçüncü sırayı aldı.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir