Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.802
% 2.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.802
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bomba İddia: TRON Mucidi Bu Altcoin’i Dökecek!

TRON (TRX) ekosistemindeki stablecoin USDD, 1 dolarlık sabitin altında performans göstermeye devam ederken, yatırımcılar için herhangi bir riskin söz konusu olup olmadığı konuşuluyor. 13 Haziran’da dolar kurunu kaybedip 0.93 doların altına düşen USDD, o zamandan beri 0.98 dolar seviyesini geri kazandı. Bu sırada TRON kurucusu Justin Sun’ın USDD’leri piyasaya dökeceğine dair iddialar dolanıyor. İşte detaylar…

USDD tutan traderların fonları güvende mi?

CoinMarketCap’e göre USDD, son 24 saatte yüzde 0.35 artışla 0.978 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri açısından, stablecoin, 13 Haziran’dan önce 723 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahipti. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bu tarihte de-pegging, yani ABD doları sabitinden ayrılma olayı başlamıştı. Birkaç gün boyunca piyasa büyüklüğünü kaybettikten sonra, mevcut piyasa değeri, 700 milyon doların altına düştü.

USDD’nin merkezi olmayan bir algoritmik stablecoin olduğu iddia edilse de, çoğu kişi bunun aslında merkezi olduğunu savunuyor. UST gibi diğer stablecoin’lerin aksine, USDD’yi basmak özel bir meseledir. Yalnızca birkaç beyaz listeye alınmış kurumun Tron’un TRX’ini yakarak yeni USDD basmasına izin verilir. Bu arada YouTube’da bir kanal olan Coffeezilla, teminat varlıklarının muhtemelen Justin Sun’a ait bir cüzdanda saklandığını ima etti. Coffeezilla, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bu varlıkların gerçekten konuşlandırılıp dağıtılmayacağı belli değil ve sahip oldukları BTC cüzdanı 2 yıldan daha eski. Bu da bunun yeni bir DAO cüzdanı değil, muhtemelen sadece Justin Sun’ın BTC cüzdanı olduğunu gösteriyor.

USDD TRON kurucusu tarafından mı basıldı?

Ayrıca USDD’nin yüzde 94’ünün Justin Sun tarafından basıldığını iddia ediyor. Coffeezilla’ya göre Tron kurucusunun şüpheli adresi, şimdiye kadar basılan tüm USDD’lerin yüzde 94’ü olan 683.320.461 USDD bastı.

Youtuber, “USDD, bireysel traderların Justin Sun tarafından terk edilmesi için bir bal küpü gibi görünüyor” iddiasında bulundu. Mevcut durumda, Tron DAO Rezervi, çeşitli kripto para birimlerinde 2.31 milyar dolarlık bir portföy ile toplam ödenmemiş arzı destekliyor. Rezerv; USDD’nin TRX, BTC ve USDT gibi çoklu ana akım kriptoların aşırı teminatlandırılmasıyla güvence altına alındığını iddia ediyor. Teminatlı varlıkların toplam değeri, yüzde 130 olarak belirlenen teminat oranıyla dolaşımdaki USDD’den önemli ölçüde yüksektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir