Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.848
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.848
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bomba İddia: Dev Balina, Tüm Bitcoin’lerini Boşaltmaya Hazırlanıyor!

Anonim kaynaklara göre, Terraform Labs CEO’su Do Kwon Bitcoin (BTC) portföyünü sıfıra indirmeyi planlıyor. Yazıya başlamadan önce bunların yalnızca bir iddia olduğunu ve çeşitli anonim kaynaklar tarafından bir medya kuruluşuna aktarıldığını belirtmekte fayda var. İşte detaylar…

İddialara göre Terraform CEO’su Bitcoin varlıklarını satacak

Birden fazla kaynağa göre, Koreli girişimci, Terra’nın Ponzinomik modelinin sürdürülemez olduğunun farkına vararak Bitcoin’i ve daha geniş kripto pazarını çökertmek istediğine karar verdi. Konuya aşina bir kaynak Crypto Briefing’e verdiği demeçte aşağıdaki ifadeleri kullandı:

UST’nin başarısızlığının kriptonun kendisinin başarısızlığına eşdeğer olduğu ve boyutları onun boyutu olmadığı için kimsenin onu Bitcoin’i çökertmekten alıkoyamayacağı hakkında konuşmaya devam etti. Ardından, LUNAtic olmayan birinin eğrinin sol tarafında nasıl başa çıktığı hakkında bir sürü tweet attı.

İddia, hayatı boyunca ABD düzenlemelerinden kaçınmak için Asya’da yaşayan Kwon’un, 2022 yılının ilk çeyreğinde kripto tarihinin en büyük boğa piyasasını canlandırdığı için övülmesinin ardından geldi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Luna Foundation Guard, Terra’nın UST’sinin diğer tüm algoritmik stablecoin’lerle aynı kaderi karşılamasını engellemek için kurulmuş bir organizasyon. Kwon’un Terra’ya ve daha geniş pazarın gücüne olan inancı o kadar yüksekti ki, iki deneyimli traderla LUNA’nın Mart 2023’e kadar 88 doların üzerinde kalacağına dair 11 milyon dolara bahse girdi.

Satoshi Nakamoto’nun cüzdanı çalındı mı?

Luna Foundation Guard kısa süre önce dünyanın en büyük ikinci Bitcoin sahibi oldu. Ancak bu da tek başına piyasayı çökertmek için yeterli değil. Bununla birlikte, Kwon’un, arzın yaklaşık yüzde 5’ini oluşturan Satoshi Nakamoto Bitcoin cüzdanına erişmek için 500’den fazla Bored Ape Yacht Club NFT’sini çalan bir grup hacker’ı görevlendirdiği iddia edildi.

Hackerlar, kendilerinin ve 0xSifu’nun Wonderland Discord sunucusunda Satoshi Nakamoto’yu bulduğunu ve onu seed phrase’ini vermeye ikna ettiğini söylüyorlar. Bir kaynak, Kwon’un cüzdanını boşaltmanın piyasada büyük dalgalanmalara neden olmak için yeterli olacağına inandığını söyledi. Elbette bunların yalnızca bir iddia olduğunu belirtmekte fayda var.

Kripto para topluluğu tepki veriyor

Bir grup ateşli Bitcoin boğası, Kwon’un piyasaya zarar vermesini durdurmak için bir plan oluşturdu. İddialara göre Nayib Bukele, Adam Back, Cathie Wood ve Michael Saylor, Kwon’un satışını ön plana çıkarmak için Bitcoin Maximal Bid Trust adlı bir grup oluşturdu. Saylor’un MicroStrategy’sinin sözde 100.000’den fazla Bitcoin’i bulunuyor. Bu arada, Bukele’nin başlangıçta El Salvador’un ilk Bitcoin tahviline 1 milyar dolardan fazla tahsis ettiği bildiriliyor. Anthony Pompliano’nun geçen yıl başlattığı Bitcoin pizza girişimini yeniden başlatmak için The Best Business Show’a ara verdiği de bildirildi. Toplanan fonlar spot Bitcoin satın almaya gidecek.

Diğer çeşitli ağlar haberlerden etkilendi. Ethereum Vakfı’nın bu hafta Proof-of-Stake yükseltmesini 2028’e ertelemesiyle ETH, bir varlık sınıfı olarak kriptonun geleceği konusundaki yaygın belirsizlik nedeniyle zarar gördü.  Solana, kullanıcılar paniklemeye başladığında Cuma günü erken saatlerde başka bir tıkanıklık yaşadı.

NFT’ler piyasadan yaralanmadan çıktı

Düşüş çoğu kripto para sahibini sarsmış olsa da, düşüş eğiliminde olan bazı piyasa katılımcıları bu anın geleceğini tahmin ettiklerini söylüyor. Degen Spartan’ın Twitter hesabına bağlı birden fazla kimlikten biri, yıllar önce riskten kurtulduğu için piyasanın paniğe kapıldığını görmekten memnun olduğunu söyledi. İlginç bir şekilde, kripto piyasasının bir bölümü Bitcoin ile büyük ölçüde ilişkisiz ticaret yapıyor gibi görünüyor. birkaç NFT bu hafta tüm zamanların en yüksek taban fiyatlarına ulaştı. Bir kaynak Kwon’un başvurduğu bilgisayar korsanlarının sıcak pazarı ayakta tutmak için Ape’leri tutmayı seçtiklerini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir