Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.676
% 6.10
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.676
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bloomberg Analisti, Bitcoin’in (BTC) 2022 Yılında 100.000 Dolara Ulaşacağını Düşünüyor

Bloomberg analisti Mike McGlone, 2022 yılının hem Bitcoin hem de altın için iyi bir yıl olacağını düşünüyor. Mcglone Bitcoin’in 100.000 dolara, altının ise 2.000 dolara ulaşacağına inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

COVID-19 pandemisi sebebiyle, dünyanın her bölgesinde önemli problemler meydana geldi. Bu problemlerin kısa vadeli olarak çözülebilmesi için merkez bankaları, büyük miktarlarda para basarak piyasaları rahatlatmaya çabaladı. Ancak bu gerçekleşirken, enflasyon oranı da son yıllarda görülmemiş bir biçimde yükseldi. ABD’de enflasyon oranı %6 seviyesinde yer alıyor ve bu son 40 yılın en yüksek seviyesi.

ABD dolarının alım gücü yavaş yavaş azalırken, Bitcoin’in 21 milyonluk sınırlı arzı, varlığı enflasyona karşı bir değer deposu haline getiriyor.

Bloomberg analisti Mike Mcglone, önümüzdeki yıl “deflasyonist güçlerin” devreye gireceğini ve enflasyonun dünya çapında düşeceğini söylüyor. McGlone, bu sürecin Bitcoin‘i de olumlu anlamda etkileyeceğine inanıyor. Ona göre bu durum Bitcoin’in değerinin 100.000 dolara ulaşmasına yardımcı olabilir. Analiste göre benzer faktörler sebebiyle altının değeri 2.000 dolara ve petrolün değeri de 50 doları bulacak.

Enflasyondan Korunma Aracı

Bloomberg’in yakın zamanda yaptığı araştırmaya göre yatırımcılar, enflasyondan korunmak için Bitcoin’e yatırım yapmayı sürdürüyor.

Anthony Scaramucci, Paul Tudor Jones ve Barry Sternlicht gibi önemli isimler Bitcoin’in bir enflasyondan korunma aracı olduğu fikrini destekleyenler arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir