Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.496
% 4.29
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.496
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bloomberg: Altın, Bitcoin ve ETH Bu Seviyelere Gidiyor!

Geçen yıl içinde dijital altın olarak bilinen Bitcoin (BTC) için Bloomberg analistleri dahil bir çok analist 100 bin dolar hedefi verdi. Ancak Bitcoin (BTC), 69 bin dolara ulaştıktan sonra geriledi ve yılı da 46 bin dolar seviyesinde tamamlayabildi. Gerçek altın ise yılı düşüşle kapatsa da, yükselen enflasyon ve jeopolitik belirsizliklerle 2022’de parladı.

Bloomberg’den Bitcoin, altın ve Ethereum tahminleri

Bloomberg analistleri dijital altın Bitcoin için 100.000 dolarlık hedeflerinden vazgeçmiş görünmüyor. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere geçen yıl Bitcoin için nirvana olarak görülen 100.000 dolar tahminlerini sık sık paylaşan analistler lider kripto ve lider altcoin için tahminlerini üst seviyelerde yüksek tutmaya devam ediyor.

Bloomberg tarafından paylaşılan son bir araştırma notuna göre, önceki analizlerini yineleyen analistler, Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşmasının sadece zaman meselesi olarak görüyor. Analistler aynı zamanda Ethereum’un hak ettiği değerde olmadığını değerlendiriyor. Araştırma notunda gerekçeler şu şekilde açıklanıyor:

Federal Rezerve para musluklarını kapatmasına ve faiz oranlarını artırmasına rağmen Bitcoin ve Ethereum çoğu varlıktan daha iyi performans gösteriyor. Ethereum’da uzun süredir beklenenen Proof of Work’dan (POW) Proof of Stake (POS)’a geçiş öncesinde, fiyatı düşük kalmış görünüyor.

Analistler, Rusya Ukrayna savaşının Bitcoin’in küresel dijital rezerv varlık olarak değerini artırırken, Ethereum’un internetin teminatına dönüştüğünü belirtiyor. Analistler şu yorumda bulunuyor: “Her ne kadar 2022’nin ilk çeyreğinde kripto paralardaki oynaklık artsa da, Bitcoin’in 7/24 çalışan bir küresel ticaret aracı olduğu ve dijital teminat olma yolunda ilerlediği anlatısına katkıda bulunuyor.”

Analistlere göre, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ve devam eden savaş ortamında altın fiyatının beklenen performansı sergileyemediğini belirtiyor. Sarı metale karşı iyimser olmakla birlikte konusu performans düşüklüğünün dijitale geçişin bir göstergesi olduğunu kaydediyorlar.

Analistlerin lider altcoin’e bakışı ise oldukça iyimser. Analistlere göre Ethereum, deflasyonist bir varlık olması nedeniyle yoluna devam edecek ve mevcut fiyattan %70’lik bir artışla 61.00 dolara ulaşma potansiyeline sahip. Analistler, Ethereum’u PoW’dan PoS’a geçirecek The Merge’ün, ETH’ye ilgiyi artırarak arz talep dinamikleri ile hisse senedine benzer bir araca dönüştüreceğini öngörüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir