Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.293
% 3.09
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.293
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

“Blockchain Teknolojisi Göz Ardı Ediliyor”

blockchain

ARK Invest CEO’suna göre 2022 yılında hisse senedi piyasaları, blockchain ve dijital cüzdan teknolojisini göz ardı ediyor.

ARK Invest web sitesinde 12 Ocak’ta yayınlanan bir blog yazısında Wood, hisse senedi piyasasının 2022’de yerleşik enflasyon ve daha yüksek faiz oranları korkusundan kaynaklanan bir “endişe duvarı” ile karşı karşıya kaldığını ve bazı yenilikçi teknolojileri büyük ölçüde göz ardı ettiğini öne sürdü.

Wood, dijital cüzdanların “nakit ve kredi kartlarının yerini aldığını” vurgulayarak, 2020’de çevrimdışı ticaret için en iyi işlem yöntemi olarak nakdi geçtiklerini belirtti.

Dijital cüzdanların göz ardı edilmemesi gerektiğini savunan Wood, 2021 yılında küresel çevrimiçi ticaretin yaklaşık %50’sini oluşturduklarını da kaydetti.

Wood, kripto borsası FTX’in son çöküşünün, halka açık blok zincirlerinin amaçlandığı daha büyük misyonu etkilemediğini öne sürdü. Şunları kaydetti:

“Bitcoin ve Ethereum gibi halka açık blokzincirleri, işlemlerin gerçekleştirilmesinde bir adım bile atmadı.”

Wood, FTX’in çöküşünün kripto yatırımcılarını kripto varlıklarını nerede sakladıkları konusunda daha özenli olmaları konusunda nasıl eğittiğini vurgulayarak, merkezi bir aracı olmadan ticarete izin veren merkezi olmayan borsalardaki işlem hacmi payının %37 artarak %8,35’ten %11,4’e yükseldiğini söyledi.

Wood, “portföy yönetiminde çalıştığı 30 yıl boyunca” hiç bu kadar istikrarsız piyasa koşulları yaşamadığını ve “piyasaların bu kadar yerinden oynadığını” görmediğini söyledi.

CEO, para arzındaki azalma, emtia fiyatlarındaki düşüş ve şişmiş stokların “çözülmesiyle” ekonominin zorlu bir durumla karşı karşıya olduğunu, bunun da enflasyonda yavaşlama ve hatta muhtemelen deflasyona işaret ettiğini öne sürdü.

Wood raporda, yatırımcıların 2001’deki 11 Eylül krizinden bu yana görülmemiş “yüksek seviyelerde” nakit tuttuğunu belirterek yatırımcılarda korkunun yüksek olduğunu kaydetti.

Wood’un 2022 yılında hisse senedi piyasasının “büyük ölçüde göz ardı ettiğine” inandığı diğer “oyunun kurallarını değiştiren” yenilikler arasında yapay zeka, elektrikli araçlar, uzay araştırmaları ve 3D baskı yer alıyor.

Wood, piyasadaki belirsizliğe rağmen, “sorunları çözen” yıkıcı inovasyon teknolojilerinin tarihsel olarak “çalkantılı zamanlarda pay kazandığına” inanıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir