Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.906
% 0.84
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.906
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Blockchain Eğitimi Veren Ülkelerin Sayısı Artıyor

Pakistan Blockchain

Pakistan Başbakanlık Ofisi, Fasset ortaklığıyla 1 milyon gece Blockchain tabanlı teknolojiler, web3 ve kripto konusunda eğitim verecek.

Singapur, Lihtenştayn, Güney Kore ve Türkiye gibi birçok Blockchain eğitimi veren ülkeler arasına Pakistan da katılıyor. Bu yılın başlarında Pakistan’da kripto paraların ve diğer ilgili işlemlerin yasaklanması tavsiyesinde bulunulmuştu. Kripto sektörüne bakışını yumuşatan Pakistan’dan eğitim hamlesi geldi.

Pakistan, Blockchain Teknolojileri Eğitimi Verecek

Pakistan’ın Başbakanlık Gençlik Programı (PMYP) aracılığıyla 1 milyon genç eğitim görecek. Fasset ve JazzCash ile yapılan eğitim ortaklığı kapsamında ajanslar kurulacak.

Bir yıl boyunca yaklaşık 1 milyon gencin öğrenim göreceği bu eğitimle, önemli ekonomik konuların öğretilmesi, dijital geleceğin yakalanması ve iş fırsatlarının kapısının aralanması hedefleniyor.

Eğitim alan kişiler, Gelecek için Beceriler ve Herkes için Beceriler olmak üzere iki temel başlık altında toplanacak.

Her iki kuruluş birlikte çalışarak blockchain ve web3 konusunda eğitim vermek için bir müfredat oluşturacak. Müfredat, gençlerin bu alanda bir kariyer yaratmaları için ihtiyaç duyacakları teknik beceri eğitimlerini içerecek. Aynı zamanda, özel olarak Pakistan’da mevcut olan web3 geliştirici tabanını güçlendirmeye odaklanacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir