Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.167
% 3.65
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.167
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

BitShares Nedir? BTS Coin Nasıl Alınır?

BitShares nedir? BitShares, kullanıcılarına merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetleri sunan bir blok zinciridir. Bu makalede BitShares nedir, ne sunar, BTS coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi sık sorulan soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için derledik.

BitShares nedir? BTS ne sunuyor?

2014 yılında piyasaya sürülen ProtoShares’in devamı olan BitShares, Dan Larimer ve Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson tarafından oluşturuldu. Proje, merkeziyetsiz borsa (DEX) olarak kuruldu ve daha sonra kendi halka açık blok zincirini inşa etti. Projenin BTS coin isimli yerel bir kripto para birimi bulunuyor.

Kullanıcılar, DEX aracılığıyla kripto para alım satım işlemleri gerçekleştirebiliyor. Oldukça hızlı işlem gerçekleştiren platform bu alanda birçok rekora da sahip. Platform aracılığıyla kullanıcılar, oldukça hızlı bir biçimde DeFi hizmetlerine erişebiliyor ve kripto transferi yapabiliyor. Platform, işlemler sunduğu düşük işlem ücretleri ile öne çıkıyor. Bunun yanında DEX’in akıllı telefonlara indirilebilen versiyonları bulunuyor. Yapay zekâ teknolojisinden güç alan merkeziyetsiz borsa, bu teknolojiyle rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

BTS coin nedir? Ne işe yarar?

BTS coin, BitShares borsasının yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Tokenin maksimum arzı 3,65 milyar adet olarak sınırlandırılmıştır. BTS tokenin ağ içerisinde çeşitli kullanım durumları bulunuyor. BTS, platformun yönetişim tokeni olarak çalışıyor. DEX’in merkeziyetsizliğinin anahtarı olan tokenin sahipleri, platformun geleceğini belirleyen oylamalarda oy hakkı elde ediyor ve topluluğa değişim için teklif sunabiliyor. Proof-of-Stake konsensüs mekanizması kullanan borsada kullanıcılar, BTS varlıklarını stake edebiliyor. 

Bu, kullanıcıların BTS varlıklarını belirli bir vadeyle kilitleyerek vade sonunda pasif gelir elde edebileceği anlamına geliyor. Bunun yanında BTS, ağ üzerinde gerçekleştirilen kripto para transferi ve ticareti gibi işlemlerde ödenen işlem ücretlerinin ödenmesi için de kullanılabiliyor. Yazının yazıldığı sırada BTS coin, 82 milyon dolar civarındaki piyasa değeri ile en büyük 455. kripto para konumundaydı. Kripto paranın maksimum arzının %83’üne denk gelen 3 milyar BTS dolaşımda bulunuyordu.

BTS coin nasıl alınır?

Mevcut olarak BTS coin; Binance, Gate.io, Huobi Global ve HitBTC gibi kripto para borsaları tarafından listeleniyor. BitShares projesi ile ilgilenen yatırımcılar bu borsalardan birine üye olabilir. Eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına para yatırarak BTS’i satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir