Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.245
% 3.21
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.245
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin’in Süpriz Yükselişinin Arkasından Bu Gelişme Çıktı!

Jeopolitik ve ekonomik belirsizliklerden sıyrılarak tekrar 40 bin seviyelerinin üzerine çıkan lider kripto para birimi, Coinmühendisi.com olarak da izlediğimiz üzere, son iki gündür yön arayışı içerisinde yatay hareketler sergiliyordu. Popüler altcoin projesi Terra (LUNA)’ın kurucusu Do Kwon’un 125 milyon dolar değerine satın alma gerçekleştirdiği bildirilirken Bitcoin (BTC)’de de bir sıçrama gözleniyor.

Bitcoin 43 bin dolar seviyelerine yaklaştı

Bitcoin (BTC), bir stablecoin blockchaini olan Terra (LUNA)’nın 3 milyar dolar değerinde BTC satın alacağına dair yoğun spekülasyonlar üzerine bugün %3,5 artışla 43.000 dolara doğru yaklaşıyor. Güney Koreli Terra’nın kurucusu Do Kwon, maxi Udi Wertheimer’a UST stablecoin’in sadece Luna ile değil, BTC ile de destekleneceğini söylediği bir Twitter konuşmasında görünüşe göre çok fazla şey söyledi. Bu, insanları blockchaini aramaya göndermek için yeterliydi. Ve elbette bu, Terra (Luna)’ya ait olduğu iddia edilen bir Gnosis güvenli adresinin 125 milyon dolarlık Tether tokenlerini taşıdığı bir Eth adresi idi.

Adreste 2 milyar dolara yakın USDt ve USDc vardı. 125 milyon doları yakın zamanda Binance adresine benzeyen bir yere taşındı. Hareket, Bitcoin fiyatındaki ilk artışla aynı zamana denk geldi. Bu nedenle proje muhtemelen MakerDAO’nun yaptığını yapıyor, bu durumda Bitcoin ile başlayarak DAI’yi stabilize eden varlıkları çeşitlendiriyor.

Do Kwon ve SEC davası

Terra (Luna) bugün biraz düştü ancak %2,5. Özellikle bu kamuya duyurulan satın alma işlemi takip edilirse, belki de Lu na yerine Bitcoin tutmanın daha mantıklı olabileceği düşünüldü. Herhangi bir resmi açıklama yapmadıkları için takip etmek zor. Ancak rezerv olarak Bitcoin ve belki de blockchainde görünen eylemleriyle bazı eth’lere sahip olmak mantıklı. Ayrıca, Do Kwon kendisine kamuya açık bir şekilde adli işlem başlatmasından sonra SEC’e dava açmıştı. Do Kwon herhangi bir potansiyel yasa ve düzenlemeye karşı gelmemek için önceden açıklamayı gerekli bulmuş olabilir.

Veya alternatif olarak, hareketlerinin izleneceğini düşünmüş olabilir ve böylece istenmeyen spekülasyonlara neden olmamak için milyarlarca Bitcoin satın alma planlarını gayri resmi olarak netleştirmiş olabilirler. Bu gelişmeden önce zaten yükseliş eğiliminde olan Bitcoin ile bir kripto baharı gözlenebilecek bir şey.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir