Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.641
% 2.89
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.641
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin’in Her Adımını Bilen Analist Uyardı: Kapatın, Kaçın!

Coinbase, kullanıcıların korkularını gidermek için hızla hareket ederken, yakın zamanda yayınlanan 2022 birinci çeyrek raporu ile saldırıya uğradı. Yakın zamanda 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin mali raporunu açıklayan popüler Bitcoin ve altcoin borsası Coinbase, kripto topluluğu tarafından yoğun bir inceleme altına alındı. Borsaya yönelik yorum yapanlardan biri, ünlü analist Peter Brandt idi.

Coinbase’in raporu kullanıcıların tepkisini çekti

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Coinbase 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin mali raporu yayınladı ve şirketin Nisan 2021’de halka açılmasından bu yana ilk 430 milyon dolarlık net zararını kaydetti. Rapor, Coinbase’in 2021 yılının ilk çeyreğinde kaydedilen 1,6 milyar dolardan bu yılın ilk çeyrek kazançlarında 1,17 milyar dolara kıyasla yüzde 27 net zarar kaydettiğini gösterdi. Benzer şekilde, Coinbase aylık işlem yapan kullanıcıları da son çeyrekteki 11,4 milyon kullanıcıdan 9,2 milyon kullanıcıya düştü. Bunun ardından hisse senedi değeri 73 dolardan 61 dolara geriledi.

Yılın başından bu yana genel kripto para piyasasının olumsuz performansı, Coinbase’in son net kaybına büyük ölçüde katkıda bulundu; ancak eleştirmenler, net kaybının ardından borsayı eleştirmek için hala zaman harcadı. Coinbase’in yüzde 27’lik ilk çeyrek net kaybı, birçok kişinin ilgisini çeken tek şey değildi. Coinbase tarafından 2022 yılının ilk çeyreği mali raporunda yapılan açıklamaya göre borsa, kayıplarının ardından iflas etmesi durumunda müşterilerin varlıklarını kendi mülkü olarak tutacağını ve bunları genel teminatsız alacaklılar olarak göreceğini belirtti.

Bitcoin tahminleriyle meşhur Peter Brandt’ten yorum geldi

Bu durumda borsayı kınayan isimlerden biri, tecrübeli analist Peter Brandt oldu. Brandt, Twitter’da dolaşan rapora dikkat çekti ve Coinbase müşterilerinden borsadaki hesaplarını kapatmalarını ve “kaçmalarını” istedi. Coinbase İflas ederse, kullanıcıların Bitcoin’lerinin artık onlara ait olmayacağını savundu. Bu arada Coinbase CEO’su Brian Armstrong, borsayı savunmaya geldi ve San Francisco merkezli ticaret platformunun kullanıcıların kripto varlıklarını nasıl elinde tuttuğu konusunda açıklamalar yaptı.

https://twitter.com/PeterLBrandt/status/1524208214694187009

Armstrong, halka fonlarının her zaman olduğu gibi güvende olduğuna dair güvence verdi ve popüler ticaret platformunun iflas riskinin olmadığını da sözlerine ekledi. Coinbase CEO’su, açıklamanın, üçüncü taraflar adına kripto para birimleri olan halka açık şirketlerin ifşa edilmesini gerektiren SAB 121 adlı yeni bir SEC gereksinimi ile ilgili olduğunu ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir