Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.617
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.617
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bitcoin’in Her Adımını Bilen Analist: Büyük Haber…

Lider kripto bir dalış yaptıktan sonra tekrar 20 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Bununla birlikte 22 bin doların ötesine bir türlü geçemedi. Dolayısıyla, son bir haftadır bu aralıkta salınıyor. Bitcoin (BTC) arafta kalırken, Peter Brandt paylaştığı bir grafiğin büyük bir haber olabileceğini söylüyor.

Ufukta Bitcoin için güzel günler mi var?

İsabetli Bitcoin tahminleriyle tanının bir analist, en son öngörülerini paylaştı. Analist Peter Brandt, son tweet’inde Bitcoin dominant grafiğinin “büyük haber” olabileceğini söylüyor. Başarılı analist, Twitter hesabından bir grafikle birlikte şu yorumu paylaştı:

Bu grafik büyük “haber” olabilir. %50’nin üzerinde kesin bir geri kapanış, büyük bir pozitif BTC olacaktır. Bu tweet’e verilen genel yanıtların düşüş eğiliminde olması ilginç. BTC, 50.000 doların üzerindeyken, bu olumsuz yanıt verenlerin kaçının lazer gözlerine sahip olduğunu merak ediyorum.

Analist, %50 seviyesinin üzerine çıkmanın lider kripto para için son derece olumlu olacağına söylüyor. Bu arada, tweet’ine gelen yorumlara bakılırsa takipçileri Bitcoin için ayı eğiliminde olmayı tercih ediyor. Ayrıca Peter Brandt, bu kişilere BTC’nin 50 bin doların üzerindeyken ne düşündüklerini hatırlatıyor ve muhtemelen lazer gözleriniz vardı diyor.

Peter Brandt’ın paylaştığı Bitcoin dominant grafiği / Kaynak: TradingView

Bitcoin’in toplam piyasa payı önemli artış kaydetti

CoinMarketCap verilerine göre, basın zamanında, Bitcoin toplam pazar payının %42,5’ini oluşturuyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, amiral gemisi kripto para biriminin piyasa hakimiyeti, büyük bir piyasa düşüş yaşadı. Bununla birlikte bu ayın başlarında, Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bitcoin’in pazar payı, altcoin’lere kıyasla daha güvenli bir varlık olarak algılandığından ayı piyasalarında büyüme eğilimine işaret eder.

Lider kripto, son 24 saat içinde %0,58 artışla 2.296 dolardan işlem görüyordu. Buna ek olarak son bir haftalık performansı %5,28 ile lider altcoin Ethereum’un altında kalıyor. Bitcoin, geçen yıl 10 kasımda 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Öte yandan bu yıl lider kripto için pek de iyi gelmedi ve sert düşüşler görmeye başladı.

Özellikle ABD’de enflasyonun tarihi zirvelere çıkmasıyla Fed’in agresif faiz artışlarına başlaması, piyasaya akan likiditeyi tersine çevirdi. Bu da kripto piyasasında sert rüzgarların esmesine ve ağır bir kışın gelmesine neden oldu. Piyasa düşerken Terra (LUNA)’nın dramatik bir şekilde çökmesi işin rengini iyice değiştirdi. Ardından Celsius olayı patlak verdi. Bütün bunlar kripto yatırımcılarında ciddi güven kaybına yol açtı. Dolayısıyla piyasanın kıştan çıkması biraz da bu güveni geri kazanmasına bağlı. Peter Brandt, Bitcoin’de bir ışık görüyor. Ancak o ışığın tünelin sonundaki ışık mı, hızla gelen bir trenin ışıkları mı olduğu net değil. Bakalım zaman ne gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir