Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.447
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.447
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bitcoin’den Çıkan Kurumsal Para Bu 5 Altcoin’e Girdi!

Kripto analitik firması CoinShares, geçtiğimiz günlerde kripto para piyasasının durumu hakkında ilginç bir rapor yayınladı. Bitcoin haftalardır satış baskısında kalırken, kurumsal para 5 altcoin projesine akıyor.

Yatırımcıların büyük bir kısmı piyasadan uzaklaşıyor

Kripto para piyasası dalgalanmaya devam ederken, yatırımcıların genel hissiyatı düşüş eğilimine girmesiyle güvenlerini kaybetmelerine neden oldu. ChoinShares’in araştırma başkanı James Butterfield şöyle yazıyor:

Amerika’da toplam 154 milyon dolarlık çıkış görülürken, Avrupa’da toplam 12,4 milyon dolarlık giriş görüldü.

Ayrıca, yönetim altındaki toplam varlıklar 38 milyar dolar ile Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Önceki haftadaki güçlü girişlerin ardından, Bitcoin fonları ivmeyi devam ettiremedi. Geçen hafta, Bitcoin fonları toplam 154 milyon dolarlık çıkış kaydetti. Benzer şekilde, Bitcoin geçen hafta 1,1 milyon dolar net çıkış gördü.

Kurumsal para bu 5 altcoin projesine akıyor

Yatırımcılar geçen hafta kripto odaklı tek bir ürünü tercih etmek yerine çoklu kripto yatırım ürünlerini tercih ettiler. Ayrıca, aşırı volatilite dönemlerinde yatırımcıların çok varlıklı yatırım ürünlerini daha güvenli bir alternatif olarak görüyor. Bu arada, altcoin kategorisinde bazı küçük girişler de oldu. Cardano ve Polkadot gibi altcoin’ler, her biri 1 milyon dolar tutarında giriş gördü. CoinShares tarafından sağlanan verilere göre bu hafta para girişi gören 5 altcoin aşağıdakiler oldu:

  • Solana (SOL)
  • Litecoin (LTC)
  • Polkadot (DOT)
  • Cardano (ADA)
  • Ripple (XRP)

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, Terra ekosisteminin çöküşünün ardından piyasa aşırı volatilite gösterdiğinden, kripto para yatırımları Mayıs ayı boyunca dalgalandı. Ayrıca, ABD hisse senedi piyasasındaki satışlar, yatırımcıların bu belirsizlik zamanlarında fonları riskten korunan varlıklara taşıması nedeniyle kripto alanı üzerinde ek satış baskısına neden oldu. CoinShares’in raporda yer verdiği bir ayrıntıya göre, blockchain öz sermaye yatırım ürünleri, hisse senetlerindeki geniş satışla paralel olarak sıkıntı çeken toplam 20 milyon dolar çıkış gördü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir