Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.990
% 3.57
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.990
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin’den Çıkan Kurumsal Para, Bu 4 Altcoin’e Aktı!

  • En son raporlara göre dijital varlık yatırım ürünlerinde geçen hafta toplam 423 milyon doları tutarında net çıkış oldu. Bu rakam, şimdiye kadarki en büyük çıkışa işaret ediyor. Bu arada gözler, yalnızca bir hafta boyunca toplam 453 milyon dolar tutarında net çıkış gören Bitcoin’e odaklandı. Ayrıca, lider altcoin 11 haftalık çıkış kaderini değiştirdi ve sonunda fon girişlerine tanık oldu.

Dijital varlıklardaki çıkışlar tüm zamanların rekorunu kırdı

Avrupa’nın en büyük dijital fon yönetim şirketi olan CoinShares, haftalık dijital varlık fon akım raporunu yayımladı. Rapora göre, dijital varlık yatırım ürünlerinde geçen hafta toplam 423 milyon doları çıkış oldu. Bu rakam, çıkışların genişlemesinden bu yana en büyük çıkışa işaret ediyor. Önceki en büyük çıkış olan Ocak ayındaki 198 milyon dolarla kıyaslandığında, büyüklüğün daha iyi görülmesi mümkün.

Öte yandan bu, yönetilen toplam varlıklara (AuM) göre en büyük değil. Bu rekor, AuM’nin %1,6’sını temsil eden çıkışların görüldüğü Şubat 2018’deki ayı piyasasında gerçekleşti. Geçen haftaki çıkışlar ise AuM’nin %1,2’sini temsil eden kaydedilen en büyük 3. oldu

Bölgesel bazdaki çıkışlarda Kanada borsaları göze çarpıyor

Bölgesel olarak, çıkışlar neredeyse yalnızca Kanada borsalarından ve belirli bir sağlayıcıdan geliyordu. Çıkışlar 17 Haziran’da gerçekleşti. Ancak trade raporlama gecikmeleri nedeniyle geçen haftaki rakamlara yansıdı. Muhtemelen Bitcoin’in o hafta sonu 17.760 dolara düşmesinden de sorumlu. Bu 493 milyon dolar tutarındaki çıkışın dikkate alınmaması durumunda, diğer sağlayıcıların toplam 70 milyon dolar tutarında giriş gördüğü ortaya çıkıyor. Ayrıca rapora göre, dijital varlık yatırımcıları arasında oldukça kutuplaşma olduğu hissini vurguluyor.

Bu sefer lider kripto fon kaybederken lider altcoin yatırım aldı

Bu arada lider kripto Bitcoin, hafta boyunca toplam 453 milyon dolar tutarında net çıkış gördü. Bu çıkış yıl başından bugüne neredeyse tüm girişleri sildi. Ayrıca, toplam Bitcoin AuM’yi 2021’in başından bu yana en düşük nokta olan 24,5 milyar dolarında bıraktı. Bu nedenle yatırımcıların dikkatleri Bitcoin’e üzerinde odaklanmış durumda.

Short-Bitcoin, geçen hafta ABD merkezli ilk kısa vadeli yatırım ürününün piyasaya sürüdü. Bu nedenle toplam 15 milyon doları giriş sağlamayı başardı. Öte yandan, eski kısa yatırım ürünlerinden çıkışlar oldu.

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere lider altcoin Ethereum 11 hafta üst üste çıkışlar gördü. Ancak bu sefer Ethereum’un kaderi değişti. Lider altcoin, arka arkaya 11 haftalık çıkıştan sonra 11 milyon doları yatırım çekmeyi başardı. Dikkat çeken bir nokta ise önceki haftalarda fon çeken Solana (SOL) bu hafta çıkış yaşadı.

Multi-asset (çoklu yatırım) fonuna 2,2 milyon dolarlık giriş oldu. Buna ilaveten iki Ethereum rakibi Polkadot (DOT) ve Cardano (ADA) da yatırım alan altcoin projeleri arasında yerini aldı. Küçük bir tutar da olsa 0,1 milyon dolarlık girişle Tron (TRX) de pozitif durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir