Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.102
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.102
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin’de son durum: Düşüşün 3 ana faktörü

Hafta sonu Bitcoin’deki kayıplar derinleşti. Kripto para birimi, satış sinyalleri sürerken 26.000 doların altına kadar geriledi. Bu fiyatlanma ise 2020’nin sonundan bu yana en düşük seviye anlamına geliyor. Peki çöküşün sebebi ne?

BTC son iki günde %20 düştü ve şu anda 25.000 doların üzerinde işlem görüyor. Tokenin piyasa değeri 500 milyar doların altına düştü. Son kayıpların ABD enflasyon verileri tarafından tetiklendiği düşünülüyor.

Artan enflasyon, Fed’i bu hafta beklenenden daha büyük bir faiz artışı yapmaya teşvik edebilir.

DeFi kayıpları piyasayı etkiledi

DeFi’nin büyük oyuncularından Celsius, likidite sıkışıklığı nedeniyle para çekme işlemlerini askıya aldı.

Diğer yandan Ethereum’da panik satışları, Lido Staked Ethereum’un (stETH) sabitlenmesinden kaynaklanıyor. İkinci en büyük kripto paradaki kayıplar, BTC’deki kayıplardan çok daha ağır bastı.

BTC yatırımcıları enflasyon arttıkça Fed’den korkuyor

Bu hafta ekonomik olayların ön saflarında Fed’in 14 Haziran’da başlayacak iki günlük toplantısı var. Yüksek enflasyon ışığında, merkez bankasının faiz oranlarını ne kadar artırmak istediğine odaklanılacak.

Borsa operatörü CME Group’tan gelen veriler, yatırımcıların %76’sının bu hafta 75 baz puanlık bir artışla fiyatlandırdığını ve faiz oranlarını pandemi öncesi seviyelere yaklaştıracağını öngörüyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir