Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.880
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.880
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin’de Geri Sayım Başladı: “Haftaya Bu Seviyeler Bekleniyor”

Fed’in faiz oranları konusundaki kararı Çarşamba günü verilecek ve Bitcoin (BTC) yatırımcıları dahil herkes bunun hakkında konuşuyor.

Uzun zamandır beklenen Fed hamlesi bu hafta gelecek

Coinmühendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Bitcoin (BTC), piyasalar jeopolitik ve makro ekonomik ipuçlarına hazırlanırken volatiliteyi 13 Mart’ta haftalık kapanışa yükseltti. TradingView’den gelen veriler, Pazar günü yine 38.000 dolarlık desteği test etmeye yaklaşırken BTC’yi izledi. Kripto analisti William Suberg’e göre BTC, Wall Street’te haftayı sakin bir şekilde bitirmişti, hafta sonu hem kripto içinde hem de dışındaki durum sürpriz olmadan devam ederken, benzer şekilde sakin olduğunu kanıtladı.

Şimdi, dikkatler Pazar günkü kapanışın ötesinde, özellikle ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarına ilişkin yaklaşan kararına odaklandı. Analist, 16 Mart’a kadar, varsayılan faiz artırımının boyutunun, riskli varlıklar için büyüklüğüne bağlı olarak geçici oynaklık ve hatta daha uzun süreli bir eğilim değişikliği sağlayabileceğini belirtiyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki durum da benzer şekilde, müzakereciler arasında uzlaşmanın er ya da geç gerçekleşebileceğine dair zayıf işaretler arasında, ana odak noktası olmaya devam ediyor.

“Bitcoin (BTC)’nin davranışı boyanın kurumasını izlemeye benziyor”

Material Indicator’ün izlenen kaynaklarına göre, Bitcoin grafiği, Fed’in kararından önce 50 haftalık ve 100 haftalık hareketli ortalama (WMA) arasındaki spot fiyatı gösterdi. O gün Twitter takipçilerine “BTC fiyatı 50 ve 100 WMA arasında değişmeye devam ediyor” şeklinde özet bilgi geçti ve şu değerlendirmeyi yaptı:

Haftalık kapanış civarında tipik bir oynaklık bekleniyor. Piyasa, Putin ve bekleyen FED Fon Oranı açıklaması konusunda endişeli. Her ikisi de grafiklerin işaret ettiği sonuçların katalizörleri.

Bu arada popüler trader ve analist Crypto Ed, önemli destek veya direnç yeniden testlerinin yokluğunda, hafta sonu hareketini ‘yavaş’ olarak nitelendirirken, diğer analist Matthew Hyland Bitcoin’in davranışını ‘boyanın kurumasını izlemeye’ benzetti. Ancak hisse senetleri için, yoğun düşüşlerle dolu bir haftadan sonra hoş bir dinlenme oldu. Ekonomist Holger Zschaepit, şu paylaşımı yaptı:

Yatırımcıların Ukrayna’daki gelişmeler, stagflasyon korkuları, ECB’den şahin bir eğilim ve gelecek haftaki FOMC toplantısı öncesinde pozisyon almaları nedeniyle küresel hisse senetleri bu hafta piyasa değerinin üst sınırında 2,5 trilyon dolar daha kaybetti. Küresel hisse senetleri şimdi 107,5 trilyon dolar değerinde, küresel GSYİH’nın %127’sine eşit.

Rusya borsası hafta boyunca kapalı kaldı ve aynı şekilde en az 18 Mart’a kadar hisse senedi işlemleri yapılmayacak.

Decentrader, Bitcoin için büyük geri çekilme ‘dışlanamaz’ diyor

Bununla birlikte, daha önemli bir Bitcoin düzeltmesi tahminlerinin ardından, potansiyel bir “düşüşü satın alma” fırsatı konusunda tavsiyeler de gelmeye başladı. Trade platformu Decentrader’a göre, Bitcoin’in sırasıyla 20.000 dolar ve 30.000 doların hemen üzerindeki 200WMA ve logaritmik büyüme eğrisi, böyle bir olayın gerçekleşmesi durumunda potansiyel makro destek seviyeleri oluşturabilir. Cuma günü yayınlanan en son piyasa güncellemesinde Decentrader, senaryonun “göz ardı edilemeyeceğini’ savundu ve şu analizi paylaştı:

Böyle bir çöküş, Bitcoin’i tırmanmaya devam eden ve şu anda ilk kez 30.000 doların üzerinde olan logaritmik büyüme eğrisinin dibine doğru çekebilir. Bunun ötesinde 200WMA var ve şu anda 20.500 dolarda yükseliyor. Ancak piyasadaki konumu, orta vadeli ayı piyasasına dönüşecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir