Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.949
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.949
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin’de 3 Günlük Death Cross! Yeni Dalga Mı Geliyor?

Bitcoin (BTC), geçen hafta Terra ekosisteminin çöküşüyle ​​birlikte acımasız bir çöküşe tanık oldu. O zamandan beri, 30.000 dolar civarında dalgalanıyor ve yeni bir dalgayı tetikleyebilecek death cross teması gerçekleşti.

Bitcoin (BTC) 3 günlük death cross’a geldi, daha fazla düşüş gelebilir mi?

Teknik çizelgelerdeki önemli bir kırmızı işaret, Bitcoin’in 3 günlük bir kırmızı çizelgeyi geçmesidir. Bu son iki kez gerçekleştiğinde, BTC fiyatı şaşırtıcı bir şekilde %50 oranında düzeltildi. Bitcoin bu performansı tekrarlarsa, sırada 15 bin dolar olabilir. Popüler kripto analisti Lark Davis şöyle yazıyor:

Bitcoin 3 günlük death cross hakkında ilginç gözlem. Son iki kez, dibe, death cross’dan 6 gün ve 10 gün sonra ulaşıldı. Bu sefer geçmeden bir gün önce alçak seviyeye ulaştık mı? Yoksa bir kaza daha mı? Gecikme indikaötrü, geçmiş performans geleceği göstermez.

Son piyasa düzeltmesinin ortasında, borsalarda büyük bir BTC girişi var. On-chain veri sağlayıcı Glassnode’un açıkladığı gibi:

Borsalara Gönderilen Bitcoin Adreslerinin Sayısı (7d MA), 4 yılın en yüksek seviyesi olan 7.918.940’a ulaştı, 13 Mayıs 2021’de önceki 4 yılın en yüksek seviyesi olan 7.903.512 ile gözlendi.

Ayrıca, RSI grafiği, Bitcoin’in bu noktada hiçbir zaman aşırı satılmadığını gösteriyor. Bu nedenle, yatırımcılar talaş vermeden önce biraz daha beklemek isteyebilirler.

BTC birikimi devam ediyor

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üere Glassnode, geçen haftaki büyük fiyat düzeltmesi sırasında BTC birikiminin devam ettiğini bildirdi. Glassnode verileri, değeri 1’e yaklaşan bir birikim trend puanı sundu. On-chain veri sağlayıcı şunları yazıyor:

12-Mayıs Perşembe günü, piyasanın en düşük olduğu dönemde, Birikim Trend Skoru 0,3’ün altındaki çok zayıf değerlerden tersine dönerek 0,796’nın yukarısındaki değerlere döndü. Bitcoin fiyatının 30 bin dolara geri dönmesini destekleyen Skor, haftanın geri kalanında 0,9’un üzerinde değerler döndürdü ve güçlü alım yönlü aktivitenin gerçekleştiğini gösterdi.

Ancak Glassnode, 1 BTC’den daha düşük bakiyeye sahip küçük yatırımcıların en büyük akümülatörler olduğunu açıklıyor. Bununla birlikte, 100 BTC ila 10 bin BTC tutan yatırımcılar net birikimde genel bir zayıflık gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir