Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.008
% 1.86
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.008
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin Yükselişi, Madencilik Hisselerini Arttırdı

Bitcoin

Bitcoin fiyatlarında son günlerde yaşanan yükselişin ardından madencilik şirketlerinin hisseleri büyük oranda artış yaşadı.

2022 yılındaki ayı sezonu, madencilik firmaları için odlukça fazla soruna neden oldu. Piyasalarda yaşanan sert düşüşler nedeniyle çoğu madencilik firması hisselerinde büyük oranda düşüş görmüştü. Bitocin ve diğer kripto para birimlerinde son günlerde yaşanan yükseliş ile beraber madencilik hisseleri bir yıl içindeki en iyi aylık performansını kaydetti.

Madencilik Hisselerinde Artış

En büyük BTC madencilik firmalarından biri olan Bitfarms, Ocak 2023’ün ilk iki haftasında %140’lık bir artış yaşarken, Marathon Digital Holdings %120’lik artışla hemen arkasında yer aldı.

Hive Blockchain Technologies aynı dönemde hisse senedi değerini neredeyse ikiye katladı. MVIS Küresel Dijital Varlıklar Madencilik Endeksi ise yeni yılın ilk ayında %64 artış gösterdi.

Bir madencinin işlem günüce göre ne kadar kazanabileceğini ölçen Luxor Hashprice Endeksi bu yıl %21 arttı.

Bitcoin Madencilik

2021 boğa piyasası, Bitcoin madencilik endüstrisinin borçlanmasında önemli bir artışa sahne olmuştu. Bu da takip eden ayı piyasası sırasında mali durumları üzerinde olumsuz bir etki yarattı.

Halka açık Bitcoin madencilerinin 4 milyar dolardan fazla borcu bulunurken, en büyük 10 Bitcoin madencisinin 2,6 milyar dolar borcu bulunuyor.

Bitcoin fiyatında yaşanan artış aynı zamanda borsa yatırım fonlarının geleneksel hisse senetlerinden daha iyi performans göstermesine neden oldu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir