Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.700
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.700
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin Volatilitesi Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştıktan Sonra Geri Çekiliyor! Bunun Sebebi Ne?

Kurumsal yatırımcıların milyarlarca dolar değerinde Bitcoin (BTC) almasının ardından lider kripto para biriminin volatilitesi düşüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yüksek oynaklık ve sabit fiyat değişiklikleri, yatırımcıları genellikle kripto para birimi endüstrisine çeken iki faktördür. Ancak Bloomberg’e göre kurumsal fonların gelişiyle birlikte Bitcoin yavaş yavaş daha az değişken ve daha istikrarlı bir varlık haline geliyor.

Bilindiği üzere daha önce, çeşitli uzmanlar, kripto para birimi trader’larını Bitcoin’in volatilite azalmasına yol açacak vadesi hakkında “uyardı”. Piyasanın karşı karşıya olduğu büyük kurumsal girişlerle, Bitcoin’in 260 günlük oynaklığı, Bitcoin’in 40.000 doların altındaki değerlere ulaştığı Mayıs ayından bu yana en düşük seviye olan 66’ya düştü.

Oynaklığın azalmasıyla birlikte varlık, geleneksel trader’lar ve yatırımcılar arasında daha fazla tanınırlık kazanabilir ve bu da Bitcoin’in borsa ile ilişkisini daha güçlü hale getirir. Daha önce, borsadaki kısa vadeli düzeltme Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine açıkça yansımıştı. Bitcoin’in oynaklığının düşmesiyle, iki farklı pazarın hareketlerinde daha da fazla benzerlik görebiliriz.

Kurumsal fonların ana kaynağı, Grayscale ve 21Shares gibi diğer sağlayıcılara ek olarak, daha önce kripto para piyasasına 1,47 milyar dolardan fazla para çeken ProShares Bitcoin ETF’i olmaya devam ediyor.

Yeni sunulan Bitcoin ETF, gerçek bir varlık yerine Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı olması nedeniyle kripto para piyasasına girmek için en uygun ürün olmasa da, ABD’li yatırımcıların türev destekli ürünleri kullanmaktan başka seçeneği yok.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir