Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.270
% 1.64
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.270
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin ve Ethereum rekor tazeledi: Günün öne çıkan kripto gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasaları akşam saatlerine doğru özellikle ABD seansının açıldığı şu saatlerde önemli bir sermaye girişi görüyor. Toplam piyasa sermaye değeri, Investing.com verilerine göre 2,92 trilyon dolar seviyesine ulaşmış durumda. Ortalama işlem hacmi ise 138 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor. 

Bitcoin ve Ethereum rekor yeniledi

Piyasalara sermaye girişiyle birlikte Bitcoin (BTC), son bir saatlik zaman diliminde  68.990 dolara kadar yükselirken zirve fiyat seviyesini de yenilemiş oldu. Bu arada Ethereum da aynı zaman diliminde 4.861 doları gördü ve rekor tazeledi.

Haberimizin devamında kripto para endüstrisinde günün öne çıkan gelişmelerine göz atabilirsiniz.

Robinhood COO’su sonunda Shiba Inu listelemesi hakkında konuştu

Shiba Inu  topluluğunun Robinhood’da listelenmek ile ilgili inadı sürerken 50.000’den fazla dijital imza toplandığı biliniyor. Topluluk, bu listeleme konusunda oldukça ısrarlı. Robinhood Operasyon Direktörü Christine Brown, sessizliğini bozarak listeleme hakkında görüşlerini paylaştı. 

Robinhood COO’su Brown verdiği demeçte özellikle projenin arkasında topluluğun kendileriyle kurdukları etkileşim konusunda memnuniyetini dile getirdi. Ancak Brown, platformlarında kripto para listelemesi konusunda son derece titiz davrandıklarını dile getirirken ilk ve en önemli kriterlerinin emniyet ve güvenlik olduğunu söyledi. Bu cevabıyla standart bir cevap veren direktör, yakın zamanda listelenmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair bir görüş sunmadı.

Shiba Inu, bugün de düşüş trendini sürdürürken akşam saatlerine doğru 0,0000525 dolar fiyatında el değiştiriyordu.

Elon Musk, servetinde büyük bir düşüş gördü

Kripto endüstrisiyle yakın bağlarından dolayı sık sık gündemde yer alan dünyanın en zengin insanı Elon Musk, servetinde önemli miktarda bir düşüş gördü. Ancak Musk hâlâ dünyanın en zengin insanı unvanını koruyor. 

Tesla hisselerinin bu yıl bir günde en yüksek oranlı düşüşe ulaşmasıyla Musk’ın Dogecoin sermaye değeri kadar gelir kaybı yaşadığı bildiriliyor. Dün Tesla hisselerinin yüzde 12’ye yakın değer kaybı görmesi son 14 ayın en büyük günlük düşüşü oldu ve Elon Musk’ın servetinin, bu düşüşten dolayı 35 milyar dolar gibi büyük bir miktarda azaldığı tahmin ediliyor.

Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’da “Tesla hisselerimin yüzde 10’unu satmalı mıyım?” şeklinde bir anket açmıştı. 

Ripple, finans firmalarına kripto kapısını aralayacak bir proje başlatıyor

Ripple Labs, geleneksel piyasalardaki finans şirketlerinin kripto para hizmeti sunmasına imkan tanıyacak “Liquidity Hub” projesini duyurdu. 

Ripple, yeni hizmeti Liquidity Hub ile kurumsal müşterilerinin kripto para piyasalarına erişim imkanını artırmayı hedefliyor. Proje ilk etapta XRP, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) kripto paralarını destekleyecek. Ripple, hizmetin devamında NFT’leri de sürece ekleyerek daha geniş bir kripto hizmeti sunmayı hedefliyor. 

Şu an izleme aşamasında olan Liquidity Hub, 2022’de hayata geçirilmesi planlanırken şirketin resmi sitesinde başvurular alınmaya devam ediliyor. 

Huobi Global Singapur’daki hizmetlerini durdurma kararı aldı

Piyasanın en büyük kripto para borsalarından Huobi Global, Çin’den sonra Singapur’dan da çekilme kararını duyurdu. Singapur yasalarına uymak adına böyle bir kararın alındığı vurgulanırken hizmetler, Mart 2022 yılında tamamen durdurulacak olup Singapur vatandaşlarından pozisyonlarını kapatmaları ve dijital varlıklarını bu süre sonuna kadar çekmeleri çağrısında bulunuldu. 

Huobi, Çin merkezli spot kripto ticareti operasyonlarını ise yakın zamanda kripto dostu bir ülke olarak bilinen Cebelitarık’a taşıma kararı almıştı. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir