Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.373
% 3.21
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.373
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin ve Ethereum Analizi, 25 Kasım 2022

Kripto ayı piyasasının etkisi sürerken, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) taraflarının akümüle hareketi devam ediyor.

Bir yılı aşkın süredir kripto ayı piyasası varlığını hissettiriyor. Özellikle son zamanlarda, kripto para borsası ve majör bir coin’in çöküşleri deprem etkisi yarattı. İflas eden ve varlıklarını kaybeden şirketler, endüstriyi ve yatırımcıları da zor duruma soktu. Yoğun geçen bu dönemde, kripto paraların toparlanması ve geliştirme çalışmaları yürütmeleri de öne çıktı. Tüm bu süreçlerin ortasında, Bitcoin ve Ethereum fiyatları akümüle hareketliliğini sürdürüyor.

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi, BTC Ne Durumda?

Kripto para piyasasının lideri Bitcoin, ayı piyasasının etkisinden çıkmanın yollarını arıyor. Likidite tarafındaki azalmalar ve alıcıların piyasadan uzaklaşması, satış baskısını daha güçlü hissettiriyor. BTC fiyatı, olası bir haberle birlikte volatilite etkisine girebilecek durumda. Bu etki, aşağı veya yukarı yönlü keskin hareketlilik sağlayabilir. Ancak, piyasanın akümüle ilerleyişi ve sancılı süreçler dikkat çekiyor.

Bitcoin (BTC) fiyat hareketliliği, 16.300 dolar ile 16.600 dolar seviyeleri arasında sürüyor. Haber akışına ve küresel ekonominin etkilerine göre ilerleyen grafikte, olası bir etmen ile birlikte volatil bir hareketlilik bekleniliyor. ABD enflasyon oranları, Fed tutanakları veya ABD borsasının hareketliliği önemli etmenler olarak dikkat çekiyor.

Bu etmenler ışığında, BTC için 15.500 dolar seviyesi en önemli destek noktası olacak. Satış baskısını, boğaların bu seviyelerde tutması gerekiyor. Diğer taraftan baktığımızda, 17.600 dolar seviyesinin kırılması önemli bir boğa koşusu başlatabilir. Önümüzdeki ay, Fed tarafından yılın son faiz kararı verilecek. BTC fiyatı bu hareketlilik ışığında toparlanma sürecine girebilir.

Ethereum (ETH) Fiyat Analizi, ETH Ne Durumda?

Kripto endüstrisinin ikinci en büyük projesi Ethereum, bu seneyi önemli geliştirmeler ile geçirdi. Kripto ayı piyasasının sert süreçleri ve güçlü projelerin birbiri ardına iflas etmesi, Ethereum tarafındaki geliştirmelerin etkisini de azalttı. Piyasanın en büyük ikinci projesi, özellikle PoS geçişiyle dikkat çekti. Ardından Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, önemli bir yol haritası paylaştı. Tüm bu süreçler, ETH fiyatında bir boğa koşusu başlatmaya yetmedi. Piyasanın gidişatı ve küresel ekonomi, ETH için de engelleyici etmen oldu.

Kripto endüstrisinin en büyük ikinci coin’i Ethereum, tıpkı Bitcoin gibi akümülasyon sürecine devam ediyor. FTX ve beraberindeki çöküşlerin ardından, piyasaların sakinleşme süreci geçirmesi dikkat çekti. ETH fiyat hareketliliği, 1.205 dolar seviyeleri ile 1.175 dolar seviyeleri arasında sürüyor.

Proje tarafındaki geliştirmeler ve ilerleme, anlık fiyat hareketliliğini etkileyebilecek düzeyde değil. Uzun vadeli yol haritası ve planlamalar, kripto boğa piyasasının yaklaşıyor olabileceğini de düşündürüyor. Deflasyonist bir yapıya geçmek ve iradeli bir şekilde bu yapıyı korumak isteyen ETH, ileriye dönük bakıldığında umut vadediyor.

ETH tarafında, 1.100 dolar seviyesi önemli bir destek noktası olarak öne çıkıyor. Olası bir satış baskısı veya haber etkisinde, boğaların bu destek seviyesini koruması gerekecek. Aksi durumda, ETH düşüşü derinlik gösterebilir.

Diğer taraftan, ETH fiyatının 1.330 dolar seviyesine yaklaşması olumlu sinyaller verebilir. Güçlü bir direnç noktası olarak gözüken bu fiyat seviyesi, piyasa koşulları ve alım baskısıyla kırılabilir. Bu durumda ETH, 1.500 seviyelerine hareket etmek isteyecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir