Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.955
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.955
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin ve ETH Bakakaldı: En Çok Bu Altcoin Alınıyor!

Lider kripto Bitcoin (BTC) önderliğinde 2021 yılı kripto para piyasası için muazzam geçti. Buna ek olarak meme token’lerinin popülaritesinin artmasıyla Doegceoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi altcoin projeleri yatırımcıların akınına uğradı. Son veriler, Shiba Inu ve Cardano’nun, kripto para traderları tarafından en uzun süre tutulduğunu gösteriyor.

Yatırımcılar, SHIB’i Bitcoin ve ETH’den daha uzun süre tutuyor

Bu gelişmeler eşliğinde Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum (ETH)’dan daha çok, şaka olarak çıkan meme coin’ler 2021 yılına damga vurmayı başardı. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz Twitter’ı satın alarak son günlerin gündemini belirleyen Tesla CEO’su Elon Musk’ı Bitcoin parodisi Dogecoin (DOGE)’yi tanıtmasıyla, meme coin’i patladı ve şimdiye kadar gördüğü en yüksek seviye olan 0,74 dolara kadar çıktı.

Bununla birlikte son verilere göre kripto yatırımcılarının en uzun süre hodl’u tercih ettiği kripto para Dogecoin değil, ondan ilham alarak geliştirilen popüler meme coin’i Shiba Inu (SHIB) oldu. Coinbase tarafından sağlanan veriler, SHIB’ın lider kripto Bitcoin ve lider altcoin Ethereum’u dahi geride bıraktığını gösteriyor.

Verilere göre, Shiba Inu, güçlü rakibi Dogecoin’i yenerek 120 günlük bir hodl süresine sahip. Öte yandan, en büyük meme kripto para birimi DOGE’nin 80 günlük bir hodl süresi bulunuyor. Bununla birlikte, en büyük ve ikinci en büyük kripto para birimleri olan Bitcoin ve Ethereum, sırasıyla 115 ve 87 günlük bir hodl süresine sahipler. Piyasa değerine göre ilk 10 token arasında olan Avalanche (AVAX) ise yalnızca 36 günlük hodl ile en kısa süreli tutulan altcoin oldu.

Bu arada Cardano (ADA), 121 günlük en uzun hodl süresini kaydetti. ADA tokeni, son 30 gün içinde %30’un üzerinde bir düşüş gördü. Yine de, 28,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile ilk 10 kripto para birimi listesinde kalmayı başardı.

Coinbase’e göre, uzun bir hodl süresi, piyasadaki bir birikim eğiliminin işareti. Bununla birlikte, kısa bir bekletme süresi, tokenlerin cüzdanlar arasında artan bir hareketini gösteriyor. Raporlara göre, Shiba Inu zaman içinde hodl süresini inanılmaz derecede geliştirdi. SHIB, 2022’nin başında 51 günlük bir bekletme süresine sahipti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir