Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.630
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.630
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin ve Bu Altcoinleri Yasaklayan Tasarıda Sıcak Gelişme!

İki gün önce Avrupa Parlamentosu’nun Bitcoin ve bazı altcoinleri etkileyecek şekilde bir yasak içeren bir karar arifesinde olduğu bildirilmişti. Alınan son bilgilere göre, Avrupa Parlamentosu, proof-of-work (iş kanıtı) için kripto yasası oylamasını erteledi. Parlamento üyesi Stefan Berger, “MiCA raporunun fiili bir Bitcoin yasağı olarak yanlış yorumlanmaması benim için çok önemli” dedi. Detaylar Coinmühendisi.com’da.

Bitcoin oylaması ertelendi

Avrupa Birliği parlamentosu, iş kanıtı madenciliği konusundaki endişeler nedeniyle kripto para birimlerini düzenlemeyi amaçlayan bir çerçeve üzerindeki oylamayı erteliyor. Bitcoin başta olmak üzere Proof-of-work (iş kanıtı) kapsamında sınıflandırabileceğimiz birçok coinin (Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Syscoin…) bu oylamadan etkilenmesi bekleniyordu. Cuma günü bir Twitter iletisinde, Avrupa Parlamentosu ekonomi komitesi üyesi Stefan Berger, hükümet organının Pazartesi günü gerçekleşmesi planlanan Kripto Varlık Piyasaları veya MiCA çerçevesinde bir oylamayı iptal ettiğini söyledi. Berger şöyle dedi:

MiCA hakkındaki tartışma, taslak raporun tek tek bölümlerinin yanlış yorumlanabileceğini ve [iş kanıtı] yasağı olarak anlaşılabileceğini gösteriyor. Bu şartlar altında AB Parlamentosu’nun bir oylama ile yanlış sinyal göndermesi ölümcül olur.

Oylama ne zaman?

İlk olarak Eylül 2020’de Avrupa Komisyonu’na tanıtılan ve Kasım 2021’de Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen MiCA, kripto varlık piyasası için inovasyonu destekleyen ve kripto varlıklarının potansiyelinden bir şekilde yararlanan düzenleyici bir çerçeve oluşturmayı amaçlıyordu. Finansal istikrarı koruyan ve yatırımcıları koruyan bir girişimdi. O oylamanın raportörü olarak, süreci rapor etmek üzere atanan kişi Berger, ne zaman yeniden planlanabileceğini belirtmeden, oyu iptal ettiğini söyledi.

Açıklamaya yönelik baskı, MiCA’nın sızdırılan bir taslağının, AB’de kripto para birimlerinin enerji kullanımı nedeniyle yasaklanmasını önerdiği yönündeki raporlarla tetiklenmiş olabilir. Düzenleyici teklif yasalaşırsa, yasaları teker teker reforme etmeye gerek kalmadan AB üye ülkeleri için kriptoyla ilgili mevcut tüm ulusal çerçevelerin yerini alacak ve bu da potansiyel olarak iş kanıtı madenciliği yasağına yol açabilecekti. AB’deki birçok yasa koyucu ve düzenleyici, kripto alanı büyüdükçe ve iklim değişikliğinin etkileri daha görünür hale geldikçe, iş kanıtı madenciliğinin yasaklanması çağrısında bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir