Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.397
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.397
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bitcoin ve Bu Altcoin’lerde Devasa Çıkış! Neler Yaşanıyor?

Bitcoin direnci kırarken, 1,8 milyar dolar değerinde kripto para piyasadan ayrılıyor. Kripto para piyasasında devasa çıkışlar yaşanıyor. Piyasadan 1,8 milyar dolar değerinde Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) ve Tether (USDT) ayrıldığı için kripto para piyasasına çarptı. Kripto analisti Arman Shirinyan, bu kadar güçlü bir çıkışın piyasadaki aşırı korkuya bağlayabileceğini söylüyor. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

Bitcoin ve lider altcoin’den net çıkış olurken, stablecoin Tether’de net giriş oldu

Lider altcoin Ethereum, merkezi borsalardan taşınan 748 milyon dolarlık kripto para birimiyle piyasadaki en büyük çıkışlarla karşı karşıya kaldı. Glassnode verilerinin gösterdiğine göre, Ethereum için net çıkış 162,4 milyon dolar.

Bitcoin’in net akışı da negatif olmaya devam ediyor ve traderlar fonlarını borsalardan uzaklaştırdıkça yaklaşık 700 milyon dolarlık kripto para piyasadan ayrılıyor. Analist, düzeltme dönemindeki büyük çıkışların gelecekte kripto para birimi talebinin 2021 düzeylerine yükseldiği bir arz şokuna neden olabileceğini belirtiyor.

Olumlu bir net akışla karşı karşıya kalan tek kripto para birimi ise, piyasaya 353 milyon dolar akıtılan Ethereum tabanlı stablecoin projesi Tether’di. Analiste göre bu durum iki şeyi ortaya çıkarabilir. İlki taraderlar Tether varlıklarıyla daha fazla kripto para birimi satın alacaklar veya ikinci olarak Hazine, piyasadaki varlığın fiyatını dengelemek için dolaşıma daha fazla coin salıyor.

Traderlar neden fonları borsalardan uzaklaştırmayı tercih ediyor?

Bilindiği gibi ekonomik ve piyasa nedenleri, traderların fonları merkezi kuruluşlardan uzaklaştırma isteklerini etkileyebiliyor. Bununla birlikte coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere borsaların son zamanlarda düzenleyicilerin sınırlamalarıyla karşılaşması, varlıklarını borsalarda tutan kripto para yatırımcıları arasında paniğe neden oldu.

Pek çok CEO, kullanıcıları finansal düzenleyicilerden gelen emirlerden kaçınamamaları ve traderları yasaklamak veya sınırlamak zorunda kalacakları konusunda uyardı. Analiste göre, traderlar aktif olarak fonları tek taraflı erişime sahip soğuk veya sıcak saklama dışı cüzdanlara taşımaya başladıkça, açıklamalar tüm büyük kripto borsalarından çıkışları teşvik etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir