Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.499
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.499
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin ve Altcoin’leri İçeren Önemli Yasa Geliyor!

İngiltere Hükümeti, yakın tarihli bir rapora dayanarak, kara para aklamada Bitcoin ve altcoin’lerin kullanımıyla mücadele etmeyi amaçlıyor. Bu yönde hazırlanan yasa tasarısı, yabancı şirketlerin kimlik bilgilerini açıklamalarını zorunlu kılan ekonomik suç yasasıyla birlikte sunuldu. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

Kara parayla mücadele için Bitcoin ve altcoin piyasasına düzenleme

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve artan kripto para suçları, İngiltere’de “kara para” ile ilgili endişeleri artırdı. İngiltere’de 2018 yılında hazırlanan ancak daha sonra askıya alınan ve kimliği belirsiz mülk sahipleri ile toprak sahiplerinin kimliklerinin açıklanmasını talep eden yasa tasarısı, Ukrayna-Rusya savaşı ve Rus oligark tehlikesiyle yeniden gündeme geldi.

Bu yasa ile İngiltere’de suçlu ve suç bağlantılı kişilerin arazi ve mülk sahiplerinin arkasına saklanmalarının engellenmesi amaçlanıyor. Devlet, hak sahiplerinin kimliklerini açıklamayan şirketlere mülk satışını kısıtlayabilecek ve bu emlak şirketlerinin yöneticileri 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılabilecek.

Tasarı, İngiltere’deki yasadışı ekonomik faaliyetlerin finansmanında Bitcoin dahil dijital para birimlerinin kullanımını engellemek için hazırlanıyor. ‘Kara para’ akışını kontrol etmek ve gerektiğinde kripto para birimlerine el koymak için reformlar hakkında bir beyaz kitap yakında Companies House’a sunulacak.

Yasayla kripto varlıklara el koyma da düzenleniyor

Yasa taraftarları, Rus saldırganlığının ve devam eden jeopolitik krizin düzenleyicilerin hızlı hareketini motive edebileceğini savunuyorlar. İngiltere’nin yeni ekonomik suç yasası, dijital varlıkların suç finansmanında kullanımını ele aldı. Ekonomik suç yasasında önerilen reformla, yabancı mal sahipleri ve yeni şirketlere kaydolan başvuru sahiplerinin kimlikleri hakkında bilgi vermelerini zorunu tutulacak.

Tasarıda ayrıca “bildirilmemiş varlık emirleri sistemi”ni güçlendirmek amacıyla, şahıslardan varlıklarının kaynağını göstermelerinin istenilebileceğine yönelik bazı maddelere yer veriliyor. Bu şekilde yasal kaynağı olmayan servetlere el konulması amaçlanıyor.

İki teklifin kitlesel çekiciliği var ve Birleşik Krallık Hükümetine kripto para birimlerini el koyma yetkisi veriyor. Hükümetin İngiltere ekonomisindeki ‘kara para’ akışına ilişkin endişeleri, Rusya-Ukrayna savaşının artan baskısı ile arttı. Uzmanlara göre kripto para birimlerine olan talep, İngiltere düzenleyicileri tarafından yeni yasa tasarısının sunulmasıyla düşebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir