Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.048
% 3.95
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.048
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin ve Altcoin’ler İçin Bu 7 Tarihi Not Edin!

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yüksek ABD enflasyonunu Avrupa’daki bir kara savaşının karmaşık yeni riskleriyle dengelemek için merkez bankasının Mart toplantısında faiz oranlarını “dikkatlice” yükseltmeye başlayacağını, ancak enflasyon durumunda daha agresif hareket etmeye hazır olacağını söyledi. Bu yazıda, Bitcoin ve altcoin piyasasını doğrudan etkileyebilecek Fed’in 2022 toplantı takvimine göz atıyoruz.

Fed bu tarihlerde toplantı yapacak

Coinmühendisi.com olarak aktardığımız üzere, Jerome Powell’ın ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi tarafından yapılan son duruşmadaki açıklamaları kripto para piyasasında pek de olumlu sayılmayacak bir takım etkilere yol açtı. Bu nedenle, Bitcoin ve altcoin yatırım stratejileri değerlendirilirken aşağıdaki Fed toplantı tarihli dikkate alınabilir.

  • Mart 15-16
  • Mayıs 3-4
  • Haziran 14-15
  • Temmuz 26-27
  • Eylül 20-21
  • Kasım 1-2
  • Aralık 13-14

Faiz karalarının Bitcoin ve altcoin piyasasına etkisi

Eylül ayında yatırımcıların Bitcoin (BTC) ve altcoin’ler hakkında iki görüşü vardı, bunlar kritik destek seviyelerinde işlem gören kripto para birimlerinin Fed toplantısına hangi yönde tepki vereceği etrafında şekilleniyordu. İyimser ve karamsar gözlemcilerin her ikisinin de durum için alternatif açıklamaları var. Federal Rezerv’in enflasyonun yalnızca geçici olduğuna ilişkin açıklamaları ve düşük faizli politika uygulaması, son aylarda hem hisse senedi hem de kripto para piyasalarında daha riskli varlıklara olan talebi artırdı. Bu ortamda önemli fiyat artışlarının görüldüğü zaman oldu. Diğer yandan, aşağıdaki grafik 6 Ocak 2022’deki Fed toplantısının ardından %5 değer kaybeden Bitcoin’e (BTC) ait.

En son Fed toplantısında neler söylendi?

Çarşamba günü gerçekleşen Fed toplantısında, Başkan Jerome Powell, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini, öngörülemeyen sonuçlara yol açabilecek bir “oyun değiştirici” olarak nitelendirdi. Fed’in 15-16 Mart tarihlerinde yapacağı toplantıda çeyrek puanlık bir faiz artışını destekleyeceğini ve normalden daha büyük bir yarım puanlık artışla pandemi sonrası bir faiz artırımı turu başlatma konusundaki tartışmaları etkin bir şekilde sona erdireceğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir