Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.821
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.821
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin, Solana ve ETH Hangi Yolda? İşte Grafikler ve Seviyeler!

Bir kripto analisti “Altseason yaklaşıyor” derken, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) hakkında tahminlerde bulunuyor. Önde gelen kripto analisti Justin Bennett, popüler kriptolar Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) hakkındaki tahminini güncellerken Solana (SOL) gibi altcoinlerin yükselişte olduğunu söylüyor. Öte yandan InvestAnswers analistine göre Bitcoin’de bütün alametler yükselişe işaret ediyor.

Solana patlamaya hazır mı?

Yeni bir tweet ile, ünlü analist Justin Bennett 98.500 takipçisine BTC’nin tersine çevrilmiş piyasa hakimiyetini gösteren bir tabloya dayanarak altcoinlerin ısındığını söylüyor. Analist, “AltSeason2022 ısınıyor. [BTC Piyasa Değeri Hakimiyeti] tersine çevrilmiş, yukarı yönlü görünüyor” diyor.

Yukarıdaki grafiğin önerdiği gibi, BTC‘nin tersine çevrilmiş piyasa hakimiyetindeki bir artış, aslında altcoin piyasa hakimiyetindeki bir artıştır. Bennett, böyle bir yükselişin yakın olduğunu tahmin ediyor. Bennett, Cryptocademy bülteninin son sayısında, akıllı sözleşme altcoin Solana (SOL)’nın BTC’ye bağlı bir çıkış için hazırlandığını söylüyor. Konu hakkında şöyle diyor analist:

SOL bugün patlamaya başlıyor… Ancak yine de, bunu doğrulamak için piyasanın günü 85 doların üzerinde kapattığını görmem gerekiyor. O zamana kadar, bu biraz spekülatif. SOL bu trend çizgisinden kurtulabilirse, sıradaki 118 dolara kadar bir hareket olabileceğini düşünüyorum. Bunun üzerinde herhangi bir kapanış ve muhtemelen 150 dolara bakıyoruz.

Solana (SOL)’dan sonra dikkatler Ethereum’da

Bennett dikkatini Kasım 2021’de düşüşte olan lider akıllı sözleşme platformu Ethereum’a çeviriyor. Bennett’in konuya dair görüşleri şöyle:

ETH, bugün %6’lık bir rallinin ardından Kasım trend çizgisini test ediyor. Şu anda, bu seviye 2.800 doların hemen altında geliyor. Bu, alıcılar için bir sonraki test olacak. 3.000 doların üzerinde ve bence Ethereum‘un 3.600 dolara doğru hızla ilerlediğini görüyoruz. Alternatif olarak, direncin altında bir yakınlık, 2.500 doların hemen üzerindeki destekle üçgeni sağlam tutabilir.

Bennett, altcoinleri ETH ve SOL’u kırılmanın eşiğinde olarak görürken, Bitcoin‘in geride kalabileceğini düşünüyor. Ona göre Bitcoin, yapı açısından ETH’nin gerisinde kalıyor. ETH bugün patlamanın eşiğindeyken, BTC hala 46.000 dolar bölgesinin oldukça altında. Analist, “Şu anda BTC yerine ETH özleminin hayranıyım” diyor. Bununla birlikte, analist “Eğer Bitcoin 53.000-55.000 doları açığa çıkaracağı için bunu başarabilirse, 46.000 doların üzerinde bir kapanış inanılmaz derecede yükseliş olacaktır. 37.000 dolarlık alan kilit destek olmaya devam ediyor” görüşünde.

Altcoin sezonu mu geliyor?

Son olarak, alt sezon tahminini daha da desteklemek için Bennett, kırılma belirtileri öngörerek toplam kripto pazar payını (TOPLAM) değerlendiriyor.

Toplam kripto piyasa değeri tablosu bu hafta patlamaya hazır görünüyor. Ancak, henüz onaylanmış bir kopuşumuz yok. Alternatif olarak, daha düşük bir rotasyonun 1,65T dolar civarında destek bulması muhtemeldir. Aşağıdaki tablodan bir kopuş, kriptolardan gördüğümüz herhangi bir hamleye inanç katacaktır.

Bitcoin’de tüm alametler belirdi

Popüler kripto analisti, Bitcoin (BTC) fiyatının yakında direnci kıracağını ve potansiyel olarak 68.000 dolara yükseleceğini söylüyor. Yeni bir videoda, finansal YouTube kanalına ev sahipliği yapan InvestAnswers, 419.000 abonesine, yatay bir pazarda Bitcoin’in oynaklığındaki artışın, en iyi kripto için potansiyel bir ralliye işaret ettiğini söylüyor. Analist, “Şimdi, fiyat sabitken volatilitedeki ani bir artıştan sonra ne olacak? Evet, zıplayacak” diyor.

Analist, diğer tüm göstergelerin Bitcoin’in koparma seviyesine yaklaştığını gösterdiğini söylüyor. Trader Bitcoin’in gelecek hareketi için şöyle diyor:

Bu yılın başından beri zirveden aşağı inen daha düşük zirveleriniz var ve daha yüksek dipleriniz var. 24 Ocak’ta 33 bin dolarlık bir tabanınız vardı… sonra 24 Şubat’ta ikinci katımız 34.6 bin dolardı. 45 bin dolarlık cam tavanı biraz yukarıya vurduk, daha düşük zirveler, daha yüksek dipler görüyoruz ve teknik açıdan büyük bir hareket yakın görünüyor.

Trader ayrıca borsalardaki fonlama oranlarına da işaret ediyor. Binance ve Bybit’te fon oranlarının 100 günden fazla bir süredir nötr seviyelerde veya altında olduğunu söylüyor. Bu, analiste göre, 2021 yaz ayı piyasasında gördüğümüzden daha uzun süredir karamsar bir fonlama oranı rejiminde olduğumuz anlamına geliyor. Trader, Bloomberg’in grafiğinin, Bitcoin’in Şubat ayının başından bu yana 50 günlük hareketli ortalamasının %10’unda işlem gördüğünü gösterdiğini söyledi. Analist şöyle diyor:

Bunun oldukça sıra dışı bir fiyat hareketi olduğunu görebilirsiniz. Bitcoin sadece üç kez kaldı, bu da bu aralıkta beş yıl içinde üç kez anlamına geliyor, bir kırılmanın geldiğinin bir başka kanıtı… Dezavantajı yok. Şu anki dezavantaj, belki 34 bin ila 35 bin dolar, artı yönü ise 68 bin dolar.

Coinmühendisi.com‘un aldığı bilgiye göre Bitcoin, yazı yazılırken gün içinde %4,3 artışla 41.080 dolardan işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir