Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.084
% 4.66
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.084
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin, SHIB ve Altcoin’ler Neden Düşüyor? İşte Cevabı!

Nasdaq Haziran 2020’den bu yana en kötü düşüşünü yaşadı ve ABD Merkez Bankası’nın 2000’den bu yana en sert faiz artırımını açıklamasının ertesi günü yüzde 4.99 düşüşle Perşembe günü kapandı. Bu sırada en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) son 24 saatte yüzde 9 oranında değer kaybetti. SHIB, DOGE, ETH gibi altcoin’ler de beraberinde düşüş yaşadı.

SHIB, BTC’de sert düşüş: Piyasa kırmızı renkte

Kripto para piyasası, toplam değerinin yüzde 7’sini kaybederek diğer piyasalardaki düşüşlere katıldı. CoinGecko verilerine göre, toplam kripto para piyasa değeri, yazım sırasında 1.77 trilyon dolar olarak ölçüldü. Tüm büyük tokenlar da düştü ve dün elde edilen kazançlar silindi. Bitcoin neredeyse yüzde 9, Ethereum ise yüzde 7’nin üzerinde değer kaybetti. Bu sırada en büyük meme coin’ler olan Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) yüzde 6 civarında kayıplar yaşadı. Cardano (ADA) yüzde 9.7, Solana (SOL) yüzde 11.6’lık bir düşüş yaşadı.

ABD 10 yıllık getirileri de 2018’den bu yana en yüksek puan olan yüzde 3.035’e yükseldi. Bu metrik, genellikle daha geniş pazarların gücüyle ters orantılı bir metriktir. Daha geleneksel piyasa yatırımcılarının fonları kripto para birimlerine bağlandığından, Bitcoin son aylarda geleneksel piyasalarla güçlü bir şekilde ilişkili hale geldi.

Bitcoin madencilik firması Canaan, SEC’nin gözüne çarptı

Bitcoin ve kripto paraların düşüşünün ardında belirli bir neden yok. Ancak son gelişmelere bakıldığında, ünlü bir kripto para madencilik şirketinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun dikkatini çektiği görülüyor. SEC, Canaan’ın çalışma belgeleri Halka Açık Şirket Muhasebe Gözetim Kurulu (PCAOB) tarafından tamamen denetlenemeyen veya soruşturulamayan bir denetçi kullandığını belirlediğini söyledi.

SEC Çarşamba günü, Çinli madencilik makine üreticisi Canaan Inc. de dahil olmak üzere 88 Çinli şirketi bir ön listeden çıkarma listesine yerleştirdiğini söyledi. Canaan Perşembe günü yaptığı açıklamada, “hem Çin’de hem de ABD’de geçerli yasa ve yönetmeliklere uymaya devam edeceğini ve NASDAQ’daki liste durumunu korumak için çaba göstereceğini” söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir