Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.323
% 3.40
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.323
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin, SHIB ve Altcoin Ayı Piyasası Ne Zaman Bitecek?

Üçüncü gününde de, Bitcoin, Ethereum ve Solana dahil olmak üzere tüm büyük kripto para birimleri, kazançlarını genişletti. Son 24 saatte 21.000 doların biraz üzerinde kalmasına rağmen, Bitcoin oldukça istikrarlı ve sakin.

Altcoin’ler Bitcoin (BTC)’den daha iyi performans gösterdi

Bitcoin, Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB), Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) gibi altcoin’lerin gölgesinde kaldı. Bu altcoin projelerinin tümü önemli günlük artışlar kaydetti.

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed, 75 baz puanlık bir faiz artırımını açıkladı. Bunun ardından Bitcoin (BTC), bir hafta boyunca 21.500 dolarlık zirvesinden geri çekildi. 25 Haziran Cumartesi günü kripto piyasa değeri, bir önceki gün yüzde 2,67 artarak 954,13 milyar dolara ulaştı.

Yükselme şansı ortalamanın altında mı?

Tanınmış bir kripto para birimi traderı ve analisti, Bitcoin tahminlerini paylaştı. Analist, Bitcoin’in yükselişe geçmesi için ne olması gerektiğini açıkladı. Popüler bir analist olan Rekt Capital, Bitcoin’in alım tarafı hacmi (buy-side volume) artmaya başlayana kadar muhtemelen düşeceğini tahmin ediyor.

Rekt Capital ayrıca, bu hafta BTC için alım hacmini, 200 haftalık hareketli ortalamanın yakınında meydana gelen geçmiş ayı piyasası diplerindeki alım hacimleriyle karşılaştırıyor. Ve sonuç olarak bu haftaki hacmin önemsiz olduğuna dikkat çekiyor. Analist, şunları söylüyor:

200 haftalık hareketli ortalama civarında oluşturulan önceki Ayı Piyasası Diplerindeki alıcı hacmine kıyasla, geçen haftaki yüksek satış hacmindeki BTC alım tarafı takibi, hafta sona ererken hala oldukça düşük.

Ardından Rekt Capital, yatırımcılara, Kaçırma Korkusu (FOMO) BTC yatırımlarının, özellikle BTC 20.000 dolar civarındaysa, genellikle kötü günler için kaydedilmesi gerektiğini belirten bir uyarı yapıyor.

“Bitcoin kimsenin beklemediği bir anda dibe vuracak”

Ek olarak, Bitcoin’in muhtemelen yatırımcıların en az beklediği anda dibe vuracağını tahmin ediyor. Bu bağlamda şu değerlendirmeyi yapıyor:

BTC dibi sadece en az beklediğiniz anda gerçekleşmeyecek. Aynı zamanda genel olarak kriptoya daha az zaman/düşünce ayırdığınız bir anda ortaya çıkacaktır. Konsolidasyon can sıkıntısına neden olur. Ayrıca düşüş trendleri devekuşu etkisini kışkırtır. Her ikisi de fırsattan uzaklaşıyor.

Yazma sırasında, CoinMarketCap’e göre Bitcoin, günlük bazda %0,74 kayıpla 21.174 dolardan işlem görüyordu. Öte yandan lider kripto haftalık olarak yaklaşık %18 yükseliş kaydetti. Bitcoin, yaklaşık 7 ay önce 69 bin dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak, mevcut durumda BTC, zirvesinden %70 uzakta duruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir