Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.541
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.541
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin, SHIB, ADA ve Altcoin’lerde Sert Düşüş! İşte Nedeni…

Bitcoin fiyatı 38.000 dolar eşiğinin altına düştü ve bu durum altcoin piyasasını kırmızıya çevirdi. Son 24 saat içinde, Bitcoin 38.000 eşiğinin altına düştü. Kripto para birimi, geçtiğimiz gün boyunca 37.664 dolara kadar geriledi. Yazım sırasında, BTC 38.012 dolardan el değiştiriyor.

Bitcoin fiyatı 38.000 dolarda: Ayılar piyasanın kontrolünü ele mi geçiriyor?

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bitcoin’in düşüşü, piyasada da ciddi bir düşüş dalgasının görülmesine neden oluyor. En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum yüzde 2.1, BNB (BNB) yüzde 3.9, XRP yüzde 5.5, Solana (SOL) yüzde 5.4, Cardano yüzde 5.3, Dogecoin (DOGE) yüzde 2.8, Avalanche (AVAX) yüzde 6.7, Polkadot (DOT) yüzde 8 oranında düştü…

Önde gelen altcoin’lerin keskin düşüşü, toplam piyasa değerinden yüzde 3’ün “buharlaşmasına” ve 1.8 trilyon dolara düşmesine neden oldu. Özellikle Bitcoin ve genel olarak kripto piyasasında genellikle fiyatta büyük dalgalanmalar olur. Uzmanlara göre, son zamanlarda kripto para piyasasının volatilitesinin nedenlerinden biri, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasını sıkılaştırma planını sürdürmeye devam edeceğinden endişe duyması.

Piyasadaki düşüşün genel ve olası sebepleri nedir?

Kısa vadeli yatırımcılar, mevcut kripto pazarındaki belirsizlik nedeniyle satış yapmaya meyillidir. Ancak, Bitcoin’in temelleri, kripto para birimine kurumsal ve yatırımcı ilgisi azaldıkça gelişiyor. Bunun dışında COVID-19 salgınının etkileri ve Rusya – Ukrayna savaşından kaynaklanan gerilim de altcoin piyasasını olumsuz etkiledi. Bu sırada Bitcoin (BTC) balinaları, kripto para birimi 40.000 dolarlık kilit seviyenin altında kaldığı için Bitcoin biriktirmeye devam ediyor.

Barron’s tarafından paylaşılan verilere göre, şu anda balina holdinglerinin geçen yıl Eylül ayından bu yana en yüksek noktaya yükseldiği bir birikim aşamasındayız. Kimine göre bu durum, geleneksel finansal piyasalardaki son düşüş eğilimlerine rağmen Bitcoin’in nispeten istikrarlı kalmasının nedenlerinden biri olabilir. GlobalBlock’ta analist olan Marcus Sotiriou, bireysel yatırımcıların son derece düşüş eğiliminde olduğunu ancak balinaların varlıklarına BTC eklemeye devam ettiğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir