Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.752
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.752
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin, SHIB, ADA, SOL ve ETH Bu Haberle Fırladı!

ABD Merkez Bankası (FED), Mayıs 2000’den bu yana ilk kez faiz oranlarını yarım puan artırdı.  En büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), haberlerde yaklaşık yüzde 1 arttı ve şu anda borsada 39.141 dolardan işlem görüyor. En büyük kripto para birimi BTC, hisse senetleri ile birlikte sıçradı. İşte yaşananlar ve son veriler…

Bitcoin (BTC) ve diğer altcoin’ler yükseliş yaşadı

Merkez bankasının agresif para politikası, son kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşan kontrol dışı enflasyonla mücadele etmeyi amaçlıyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Fed Mart ayında gösterge kısa vadeli faiz oranını 25 baz puan artırdı, ancak arz kıtlığının azalmasına rağmen tüketici fiyatları ısrarla yükselmeye devam etti. ABD Merkez Bankası (FED), borç para almayı daha pahalı hale getirerek ekonomiyi sakinleştirmeyi umuyor.

Merkez bankasının şahin U dönüşü de kripto para birimi piyasasından biraz güç aldı. Bitcoin, Ethereum (ETH) ve diğer önde gelen kripto para birimleri, bu yıl hisse senetleriyle birlikte yenilmişlerdi. Faiz oranı vadeli işlemleri, Fed’in gösterge kısa vadeli borçlanma oranını yıl sonuna kadar en az yüzde 2.75’e yükseltme şansının yüzde 94 olduğunu gösteriyor.

FED, enflasyonun yükselişine işaret etti

Basın toplantısında Powell, enflasyonun “çok yüksek” ve “hedefin çok üzerinde” olduğunu söyledi. Güçlü bir işgücü piyasasını sürdürmek için tüketici fiyatlarını düşürmenin şart olduğunu iddia ediyor. Sırada daha fazla “sürpriz” olabileceğini söyledi. Powell’a göre, önümüzdeki toplantılarda 50 baz puanlık ek zamlar masada olacak. Ancak merkez bankası bu noktada 75 baz puanlık artışları “aktif olarak düşünmüyor”. Powell, ABD’nin parasal sıkılaştırmayı idare edecek şekilde konumlanacağını söyledi.

Bitcoin’in yükselişini Ethereum (ETH), BNB (BNB), Solana (SOL), XRP (XRP), Terra (LUNA), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) gibi büyük kripto paralar da takip etti. ETH yüzde 4.2, BNB yüzde 3.3, SOL yüzde 7.6, XRP yüzde 5.3, ADA yüzde 10.4 yükseldi. Popüler meme coin’ler DOGE ve SHIB ise yüzde 3.5 oranında yükseliş yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir